Datametrix fikk OSL-kontrakt

Datametrix skal bygge ut LAN på alle Norges 50 flyplasser. Kontrakten har en verdi på nærmere 14 millioner kroner.

Selskapet skal levere design, installasjon, utrulling, testing og dokumentasjon og utstyr fra Cisco Systems. Datametrix konkurrerte med fire andre store aktører i anbudsrunden.

 

De ulike flyplassene i Norge har lenge hatt forskjellige nettverksløsninger både med tanke på teknologi, plattform og applikasjoner. Dette har medført store forskjeller i kapasitet og kvalitet mellom flyplassene.

 

Disse ulikhetene er også begrensende i forhold til sentrale overvåkingsløsninger og mulighetene til å ta i bruk til ny tjenester. For å få økt fleksibilitet og kostnadseffektivitet har flyplassenes eier, Avinor, valgt å implementere ny lokalnett-teknologi (LAN) på samtlige flyplasser, heter det i en pressemelding.

 

OSL fikk ansvaret 

 

- OSL har fått ansvaret for oppgradering av eksisterende nettverksutstyr og moderniseringen av nettet på vegne av Avinor. Oppgraderingen vil sørge for at alle komponentene snakker bedre sammen, og gjør nettverket mindre sårbart dersom en komponent skulle slutte å fungere. Målet med standardiseringen er blant annet økt  fleksibilitet og kostnadseffektivitet. Løsningen vil dessuten bedre nettverkssikkerheten, gi økt stabilitet og pålitelighet og bidra til å vår utnytte sentral driftskompetanse og support, sier Jon Henrik Thorshaug i OSL

 

Prosjektet som innbefatter nettverksdesign, installasjon, utrulling, testing og dokumentasjon, samt leveransen av ca. 12000 Cisco-porter påbegynnes i desember og skal stå ferdig tidlig i 2007.