Datametrix signerer med Statnett

Datametrix signerer med Statnett

Datametrix skal forsyne Statnett med nettverksutstyr for 100 millioner kroner.

Datametrix har undertegnet en rammeavtale med Statnett verdsatt til et sted mellom 70 og 100 millioner kroner. Avtalen omfatter leveranse av nettverkstjenester og -produkter, samt relaterte konsulenttjenester og vedlikehold. Avtalen har en varighet på 3 pluss 1 år, og er en av Datametrix' største enkeltavtaler.

De tekniske løsningene omfatter svitsjer, rutere, trådløse nett, sikkerhetsløsninger og øvrige datasenterløsninger. Løsningene skal for øvrig også benyttes til typiske”intelligent bygg”-funksjoner som styring av lufting og kjøling. Alt det tekniske utstyret vil bære Cisco-logo.

Viktig avtale

- For Datametrix er dette en svært viktig avtale. Den har stor verdi både som referanse og rent økonomisk. Statnett er en prestisjekunde, og vi ser frem til et spennende, utfordrende og berikende samarbeid i årene fremover, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix ifølge en presseuttalelse.

Statnett vil i 2013 etablere seg i nytt hovedkontor i Nydalen i Oslo. Flyttingen innebærer et vesentlig løft også når det gjelder ulike typer IT- og samhandlingsløsninger. Mye av rammeavtalen med Datametrix vil utnyttes for å få opp nødvendige trådløse nettverksløsninger til selskapet tar lokalene i bruk.