FLERE KUNDER: Knut Molaug i Green Mountain kan tilfreds notere Sandnes kommune på kundelista.

FLERE KUNDER: Knut Molaug i Green Mountain kan tilfreds notere Sandnes kommune på kundelista. (Pressefoto)

Flytter inn i fjellet

Sandnes kommune har signert datasenteravtale med Green Mountain. Tjenester i drift før året er omme.

Sandnes er Norges syvende største by med sine 75.000 innbyggere. Kommunen sysselsetter om lag 5.000 mennesker, og datatjenestene til både ansatte og innbyggere er naturligvis viktige.

Derfor har Sandenes kommune nå signert en avtale med Green Mountain Data Centre om datasentertjenester i selskapets fjellanlegg.

- Vi plasserer våre it-tjenester hos Green Mountain på Rennesøy fordi dette gir oss høy sikkerhet og god kvalitet, noe som er helt nødvendig for å kunne sikre stabil drift av it-tjenestene for innbyggere og ansatte i Sandnes kommune. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid med Green Mountain, sier Kari Ødegård Aas, it-sjef i Sandnes kommune i en pressemelding.

Grønt og sikkert

I meldingen fra partene fremkommer det at det er særlig to egenskaper ved Green Mountain som gjorde at valget falt på akkurat dem: At de er miljøvennlige og at det er høy sikkerhet ved anlegget i Rogaland.

Det er den naturlige kjølingen ved hjelp av utnyttelse av fire graders sjøvann fra stort dyp, i tillegg til at all energien som går inn i datasenteret kommer fra fornybare kilder, som er de grønne egenskapene kommunen peker på.

På sikkerhetssiden trekker Green Mountain fram at selskapets datasenter er det eneste datasenteret i Skandinavia som er sertifisert etter Uptime Institute Tier III-spesifikasjonen.  

Det betyr at i tillegg til å tilby grunnleggende egenskaper som eget areal til datamaskinene, filtrert strøm, samt redundants på kritiske komponenter for kraft og kjøling, skal datasenteret ha et slikt design at enhver komponent som understøtter datasenteret skal kunne stanses for vedlikehold uten at dette påvirker operasjonen av datamaskinene.

- Vi har mange kunder som forlanger datasentertjenester av høy kvalitet, sikkerhet i særklasse og grønne løsninger, hos oss får kundene alt dette i en pakke, sier Knut Molaug, administrerende direktør i Green Mountain.

Datasenter