Google vi ha norsk vind

NORSK VIND: Google skal kjøpe norsk vindkraft til sine europeiske datasentre. Illustrasjon: Google

Google vil ha norsk vind

Google har inngått en avtale om å kjøpe norsk vindkraft som en del av it-gigantens grønne strategi. 

Google har i dag offentliggjort sin første vindkrafttransaksjon i Norge. Selskapet har inngått en avtale som innebærer at de kjøper 12 år med fornybar energi. Avtalen er inngått med Blackrock, Zephyr og Norsk Vind Energi. Med dette skal Google forsyne sine europeiske datasentre med fornybar energi fra Norge. 

Ikke ferdig

Vindparken det er snakk om, skal bygges sør for Stavanger. Den nye kraftkjøpsavtalen er Googles første i Norge og den 17. globale avtalen for å kjøpe fornybar energi til sine datasentre, heter det i en pressemelding fra Norsk Vind Energi. 

"Avtalen vil gi Googles europeiske datasentre ekstra fornybar energi. Denne avtalen, på tvers av landegrensene, er mulig takket være Europas stadig mer integrerte energimarked – og spesielt, skandinavias Nord Pool marked – som gir Google anledning til å kjøpe fornybar energi med opprinnelsesgarantier fra Norge og konsumere tilsvarende mengde kraft andre steder i Europa", heter det videre i meldingen. 

Karbonnøytrale


- Google har vært karbonnøytrale siden 2007 og vi har forpliktet oss til å forsyne 100 prosent av våre operasjoner med fornybare energikilder. Dagens avtale, Googles første vindkraftavtale i Norge og den største til dags dato i Europa, er et viktig steg mot denne forpliktelsen, sier Marc Oman, leder for den europeiske energidelen i Google Global Infrastructure.

- Denne transaksjonen viser at globale aktører som Google og Blackrock synes norske vindparker er attraktive og at norsk vindkraft er en del av den internasjonale innsatsen for å redusere karbonavtrykket. Zephyr og Norsk Vind Energi er stolte av å lykkes med og utvikle det som vil bli Norges største vindpark når den settes i drift i 2017, sier Olav Rommetveit fra Zephyr.

Datasenter