BOMBESIKKERT: I det gamle ammunisjonslageret etter NATO på Rennesøy vil Jottaclouds kunder kunne lagre dataene sine bokstavelig talt bombesikkert. (Foto: Pressefoto)

BOMBESIKKERT: I det gamle ammunisjonslageret etter NATO på Rennesøy vil Jottaclouds kunder kunne lagre dataene sine bokstavelig talt bombesikkert. (Pressefoto)

Jotta inn i fjellet

Norske Jottacloud flytter inn i Green Mountain på Rennesøy.

Den norske skyoperatøren Jottacloud har nylig tegnet en avtale med Green Mountain om datasentertjenester i det tidligere NATO-ammunisjonslageret på Rennesøy i Rogaland. Der skal dataene til Jottaclouds mer enn 800.000 privatkunder oppbevares trygt, og under norsk lov og regulering.

Verdens beste personvern

For mange er det et poeng å lagre dataene hos en norsk operatør som har datasenteret sitt i Norge. Da vil tjenesten reguleres av norske regler for både myndighetstilgang og personvern, et regelverk der kundenes rettigheter er langt bedre beskyttet enn i mange andre land og jurisdiksjoner.

— Norsk lov setter klare grenser for tilgang til datainformasjon fra myndighetene, i motsetning til mange andre land. Vi opplever en økende etterspørsel etter lokale og sikre skytjenester blant våre norske og utenlandske kunder. Den nye datasenterløsningen gjør det mulig for oss å sikre skytjenester av høy kvalitet til både bedrifts- og forbrukermarkedet. Vi kan med dette garantere våre kunder verdens beste personvern, sier Roland Rabben, daglig leder i Jotta i en pressemelding.

Betydelig etterspørsel

Ifølge Green Mountain kan de tilby det eneste Tier III-sertifiserte datasenteret i Skandinavia. Det betyr at dataene lagres svært trygt, og i tillegg peker selskapet på sin grønne profil, med utelukkende vannkraftbasert energi og svært effektiv kjøling ved hjelp av kaldt sjøvann fra fjorden rett utenfor portene.

— Vi har for tiden en betydelig etterspørsel etter datasentertjenester fra sky-aktører i Norge, Norden og resten av verden, så for oss er dette en strategisk viktig avtale. Norge er et veldig bra sted for sky-selskaper å plassere sine datasentre, da vi kan tilby personvernlovgivningen i verdensklasse samt svært gunstige betingelser. Denne avtalen med Jottacloud er nok et bevis på at vår satsing på kvalitet har vært en klok strategi, sier Knut Molaug, administrerende direktør i Green Mountain i pressemeldingen.

Datasenter