Datatapsbeskyttelse for nettbrett

Datatapsbeskyttelse for nettbrett

Hvordan sikre bedriftsdata på nettbrett? Symantec lanserer en DLP- løsning for dette formålet.

DLP («Data Loss Prevention») eller datatapsbeskyttelse på norsk, er en utfordring i forbindelse med nettbrett på jobben. Disse enhetene har ofte kommet seg inn i bedriftene «bakveien», ved at det ikke er IT-avdelingene som har introdusert dem. Dette leder ofte til at man er dårligere forberedt på datatap enn man ellers ville ha vært.

Nettbrettene har i utgangspunktet vært tenkt på som løsninger for forbrukermarkedet og løsningen for bedriftene er derfor ikke helt modne ennå.

Et annet poeng i denne sammenhengen er at nettbrett blir behandlet på en mindre personlig måte enn mobiltelefoner, dette hevder Watchcom security group i sin rapport om Nettbrettsikkerhet. Derfor blir det til at brukerne tillater andre å låne enhetene i større grad.

Symantec lanserer nå det de hevder er den først altomfattende DLP-løsningen for nettbrett.

Symantec «Data Loss Prevention for Tablet» er en utvidelse av Symantec sin eksisterende løsning for datatapsbeskyttelse. Dette betyr at de som allerede sitter med Symantec sin DLP-løsning kan benytte seg av samme administrasjon og regelsett som allerede er på plass.

Symantec Data Loss Prevention for Tablet er forventet å bli tilgjengelig for iPad i starten av 2012, en løsning for Android baserte enheter er planlagt å følge i kjølvannet.