The Gathering under DDos-angrep

STRUPER: Et DDos-angrep struper kapasiteten til et nettverk gjennom trafikkangrep fra flere forskjellige kilder - og er derfor svært vanskelig å stoppe. 

The Gathering under DDos-angrep

Datatreffet The Gathering i Vikingskipet på Hamar har i to dager vært utsatt for DDoS-angrep. 

5.500 datainteresserte ungdommer er igjen samlet i Vikingskipet på Hamar i påsken. De siste par dagene har imidlertid nettverket på 40 gigabit vært utsatt for DDoS-angrep (Distributed denial of service). 

-  Det som er litt alvorlig er at TG plutselig er et mye mer attraktiv mål for de som har lyst til å drive med dette. Vi er mer utsatt for det i år enn noensinne før, sier teknisk ansvarlig Peter Blakstad i The Gathering til Hamar Arbeiderblad.

Avisen skriver at nesten 10.000 datamaskiner og annet utstyr er koblet opp mot den 40 gigabit-store internettoppkoblingen.

-  Det er et fiendtlig angrep. DDoS-angrep er rett og slett at man fyller kapasiteten til internettforbindelsen. Du kan sammenligne med at E6 er full. Det er kø, og du kommer ikke gjennom. Samme skjer egentlig med DDoS. Så hvis angrepet er stort nok klarer man å fylle internettlinjen, og trafikken til brukerne som sitter på den forbindelsen vil da bli treig, sier Blakstad til avisen.

 

DDOS