De 5 beste gratis antiviruspakkene

De 5 beste gratis antiviruspakkene

Hvorfor ikke lnnlede 2011 med en duggfrisk installasjon av ny antivirus? Og hvorfor betale en krone for det? Her er fem gode gratisalternativer.

Vi er i ferd med å fullføre en stor test av 2011-utgavene av internettsikkerhetspakkene. Det er ingen tvil om at det er mye ekstra beskyttelse å få dersom man kjøper en internettsikkerhetspakke, der antivirus bare er en av komponentene.

Men, som vi har konkludert med tidligere, kan en rutinert pc-bruker med litt sunt bondevett komme langt med et gratis antivirusprogram. Det som er viktig da er blant annet at man har et bevisst forhold til hvor man surfer og hva slags lenker man klikker på.

Våre amerikanske kolleger har testet fem gratis antivirusprogrammer. De rangerer Avast Free Antivirus 5 på toppen. Bak dem igger pakkene til Avira, Microsoft, Panda og Comodo. En av de største gratisfavorittene, AVG, er imidlertid ikke testet. NB! Ikke installer mer enn ett av disse programmene av gangen.

Slik konkuderer PC World US:

1. Avast Free Antivirus 5

Avast Free Antivirus gjør en utmerket jobb med å blokkere malware, har et fint brukergrensesnitt, og skanner filer på harddisken hurtig og effektivt. Les mer om og hent Avast her .

2. Avira AntiVir Personal Free AntiVirus 10

Avira AntiVir Personal gjør en god jobb med å oppdage og blokkere malware, men brukergrensesnittet kunne trengt en overhaling. Les mer om og hent Avira AntiVir Personal her.

3. Microsoft Security Essentials 1.0

Security Essentials drar nok fordel av det etablerte Microsoft-navnet, men amerikanske PC World hevder likevel at malware-beskyttelsen henger etter nyere produkter. Hent Microsoft Security Essentials her .

4. Panda Cloud Antivirus 1.0

Panda Cloud Antivirus er enkelt å bruke, men skannehastigheten er tregere enn gjennomsnittet. Se etter oppdateringen til Cloud Antivirus 1.3, som Panda sier vil forbedre mulighetene til å blokkere angrep. Hent det her .

5. Comodo Internet Security Premium 5.0

Comodo har både innebygd brannvegg og gjorde en god jobb med å blokkere helt ny malware. De mener imidlertid at det er vanskelig å anbefale programmet, fordi virusbeskyttelsen ikke er på nivå med konkurrentene. Prøv det her.

Del gjerne dine erfaringer med disse og andre programmer i kommentarfeltet under.