De beste it-aksjene

De beste it-aksjene

Blom, Eltek og Nio Security er blant de børsnoterte it-selskapene som har en god børsuke å vise til. Her er oversikten.

En ny uke med handel på Oslo Børs nærmer seg slutten. I den forbindelse har vi sjekket status for it-relaterte aksjer rundt lunchtider fredag.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarene nedenfor dermed er basert på kursstatus slik det så ut ca. kl. 12.30 fredag ettermiddag. Oslo Børs fortsetter handelen helt frem til kl. 18.30 på ordinære handledager.

Fem på topp

Dersom vi ser nærmere på ukestallene, ser vi at kartselskapet Blom topper listen med sine 7,94 prosent etter en oppgang på 2,6 prosent fredag. Kartselskapet er en av de største aktørene i Europa inn innsamling og prosessering av kartdata, og utvikler blant annet applikasjoner og tjenester til navigasjonsbruk.

Eltek, som toppet listen i forrige uke, ligger som nummer to med en oppgang på 7,32 prosent. Deretter følger Nio Security (6,8 prosent), Nordic Semiconductor (6,4 prosent) og Q-Free (6,3 prosent).

Fem på bunn

I motsatt ende av skalaen finner vi Apptix som ukens taper blant it-aksjene med et kursfall på 6,3 prosent. Stort bedre gikk det ikke for spillprodusenten Funcom som ramlet 6,1 prosent. Data Respons, Mamut og Vizrt ligger alle an til kursnedganger på mellom 4,3 og 4,7 prosent den siste uken.

Rolig i Komplett

En annen it-kjenning er nettbutikken Komplett. Aksjen har ikke vært spesielt aktiv på Oslo Børs den siste tiden, og hører med i en gruppe aksjer som ofte omsettes på svært beskjedne volum. Aksjen har falt drøye fem prosent i løpet av siste uk.

Giganten Telenor

Telenor står i sterk kontrast til Komplett når det gjelder volum, og er daglig blant børsens mest omsatte aksjer. Fredag ettermiddag er Telenor børsens femte mest omsatte aksje. I løpet av siste uke har aksjen falt tilbake i underkant av én prosent.