De beste programmene til Mac og iPhone

Vinnerne av Apple Design Awards er kåret.

Apple Design Awards er en prestisjefylt kåring av årets beste Mac-programmer. Prisutdelingen finner sted på World Wide Developers Conference (WWDC) i San Francisco - den samme konferansen hvor Apple i forrige uke presenterte både ny iPhone og nye MacBook Pro-modeller.

I år har man valgt å premiere fem programmer for både Mac OS X og iPhone. I juryen satt 65 utviklere som jobber internt i Apple. Og vinnerne er:

Mac OS X

Fontcase er årets beste studentutviklede program for Mac. Programmet er et slags "iPhoto for fonter", som hvor du enkelt kan få oversikt over, organisere og velge fonter på ditt system.

Billings er programmet for deg som trenger å få å orden på regninger, fakturaer, prosjekter og kunder.

Versions er en Subversion-klient for Mac. Kort fortalt er Subversion er et system for å holde orden på kode for programmerere.

Things er et enkelt program for å holde oversikt over gjøremålene dine. Det får skryt for både brukervennlighet og et tilhørende iPhone-program som synkroniserer trådløst når telefonen og Mac-en er koblet til samme nettverk.

BoinxTV er et program som gjør Mac-en om til et virtuelt tv-produksjons-studio.

iPhone

OBS: Linkene her går til iTunes App Store.

Wooden Labyrinth 3D er en iPhone-versjon av det klassiske labyrintspillet hvor du skal styre en kule gjennom labyrinten og samtidig unngå at kulen havner nedi et av de mange hullene som befinner seg på brettet. Spillet får ros for måten den bruker telefonens akselerometer som å gjenskape bevegelsene til det originale spillet.

Tweetie er en populær Twitter-klient for iPhone, som nylig også har blitt sluppet for Mac OS X. Tweetie får særlig ros for design og brukergrensesnitt.

Topple 2 er et spill som går ut på at man skal stable klosser og figurer oppå hverandre ved hjelp av telefonens akselerometer.

MLB.com er et baseball-program som juryen likte særlig på grunn av måten det viser frem resultater på. Kampinformasjon, høydepunkter på video og radio-funksjonalitet er bare noe av det programmet har å tilby.

Postage er et program for å lage postkort på telefonen din. Programmet har et stort utvalg av maler, du kan legge til egne bilder og tekst og deretter sende det avgårde som e-post.

Les mer om vinnerne på Apples WWDC-sider.