De rikeste it-folka

De rikeste it-folka

Her er listen over amerikas rikeste it-folk. Det er i høy grad de mest kjente it-gründerne som pryder listen.

Takket være et stigende aksjemarked blir de rikeste i USA bare rikere og rikere. Det skriver i alle fall det amerikanske finansmagasinet Forbes.

Verdens rikeste

Øverst på Forbes liste finner vi Microsoft-stifteren Bill Gates, som ifølge Forbes er god for 81 milliarder dollar, noe som tilsvarer omkring 540 milliarder norske kroner.

Microsoft-ikonet har ifølge finansmagasinet toppet den eminente listen 21 år i strekk. Bill Gates har da også gjort sitt de siste årene for å bli kvitt noen av pengene som strømmer inn på kontoen hans. Ifølge Forbes har han gitt bort rundt 200 milliarder kroner via Bill & Melinda Gates stiftelsen siden år 2000.

Bill Gates er forøvrig også verdens rikeste mann, men han blir jaget av den mexikanske telemogulen Carlos Slim Helo, som sies å være god for ca 400 milliarder kroner.

Oracle-gründer

Bill Gates er langt fra den eneste it-stifteren som har fortstått hvordan man tjener store penger.

Investoren og forretningsmannen Warren Buffet ligger som nr to på listen, med en anslått formue på nesten 450 milliarder norske kroner. Nummer tre er Larry Ellison fra Oracle, som skal være god for 335 milliarder kroner.

Larry Ellison har nettopp fortalt at han trekker seg som administrerende direktør i Oracle. Han går nå over til å være styreformann og teknisk sjef i selskapet.

Den nå 70 år gamle Ellison stiftet Oracle i 1977 sammen med Bob Miner og Ed Oates, og han har siden oppnådd å gjøre det til en virksomhet med 122.459 ansatte, en omsetting på over 45 milliarder dollar og et resultat på nesten 11 milliarder dollar.

De ny-rike

Lenger ned på Forbes liste over Amerikas rikeste finner vi også andre it-personligheter.

Facebooks Mark Zuckerberg ligger som nummer 11 på listen med en anslått formue på 228 milliarder kroner.

Google-medstifter Larry Page har det også ganske greit ved å ligge på en 13. plass. Han skal å ha en formue på 207 milliarder kroner, etterfulgt av partneren Sergey Brin, som ligger på plass 14. Der kan han nyte en formue på stort sett det samme beløpet som Larry Page.

Amazon-stifter og direktør Jeff Bezos ligger på nummer 15 med en anslått formue på 204 milliarder kroner.

Utover finner vi også andre it-kjendiser på Forbes liste, blant annet Steve Ballmer som nummer 18 og Michael Dell på plass nummer 25.

Saken er hentet fra Computerworld.dk