Enklere ERP-integrasjon i skyen

Enklere ERP-integrasjon i skyen

KOMMENTAR: Når alle får sine forretningssystemer ut skyen, blir samhandling enklere - i alle fall i teorien.

Du får kundestøtteprogrammer, regnskapstjenester, kontorapplikasjoner - nærmest hva du enn måtte ønske, i nettskyen.

For reiseregninger for eksempel, representerer skyen en brukervennlig og enkel måte å levere regningene på. Uansett hvor du måtte befinne deg, kan regninger skannes inn og sendes av gårde. Men foreløpig er det mange som ikke har dyttet hele regnskapssystemet ut i nettskyen.

Virksomheter som starter med helt blanke ark på ERP-siden, har nok mest å hente i skytjenester og i gang med kun mindre justeringer. Har man mye skreddersøm og eldre systemer, blir det straks mer komplisert.

Det er mulig å integrere en egen løsning i en skyløsning, men det krever mye integrasjon og sannsynligvis mister man en del funksjonalitet på veien. Årsaken er rett og slett at løsningen du har, ikke er bygget i en skyarkitektur.

Har man først kommet seg ut i skyen med hud og hår, kan integrasjonen imidlertid bli enklere. Jeg tenker da ERP-integrasjon med leverandører, kunder eller finansielle samarbeidspartnere på for eksempel fakturering og kredittvurderinger.

På logistikk vil gode gamle EDI-er (electronic data interchange), som ofte er proprietære og skreddersydde, kunne erstattes av ferdige nettløsninger som danner kommunikasjonslinjer mellom dine egne skytjenester og dine partneres skytjenester - til glede for forretningsprosessene. God og enkel integrasjon i skyen vil skape store muligheter for samhandling rundt forretningssystemer.

Når alle ERP-systemer ligger mer eller mindre standardisert i nettskyen, må det nødvendigvis bli enklere å skape standarder for integrasjon mellom systemene.

Det burde i alle fall bli slik. Men vi er nok et stykke fra en slik sømløs verden. Dermed burde det kanskje vært et spørsmålstegn etter overskriften på denne kommentaren. Det jobbes imidlertid med standarder for integrasjon av skytjenester, men både på kunde- og it-leverandørsiden er det interesser å bevare egne finurlige løsninger som man mener skaper et konkurransefortrinn.

Men du verden hvor enklere verden ville blitt om man fikk dette til.

Les om:

Debatt