Erp i skyen kan være løsningen

Erp i skyen kan være løsningen

KOMMENTAR: Alle med kresne erp-behov bør sjekke ut PaaS.

På slutten av 1990-tallet skiftet mange virksomheter ut sine erp-systemer, blant annet på grunn av frykten for formidable datakrasj i forbindelse med årtusenskiftet. De store problemene kom som kjent aldri, men erp-systemene som ble kjøpt den gangen har nå en tid vært modne for utskifting. Derfor er det nå god aktivitet igjen i erp-markedet.

Men for de som skal kjøpe nye systemer er det imidlertid flere faktorer å ta med i vurderingen enn tidligere. Det handler ikke bare om hvilke leverandører som har de spesifikasjonene som passer akkurat din virksomhet best, men også hva slags forretnings- og leveransemodell du bør velge.

PaaS

Erp-leverandørene er i full gang med å lage løsninger for nettskyen, og ifølge flere analytikere vil 2011 bli året hvor mange selskaper dytter erp ut i skyen.

Crm- og HR-løsninger er allerede godt i gang med selskaper som for eksempel Salesforce.com og Visma. Spørsmålet blir hvor langt du tør gå.

- Det som virkelig vil forandre markedet er Platform as a Service (PaaS) og Business Process Management (BPM), sa analytiker Paul Hamerman i Forrester i en atikkel nylig.

Finne sin plass

PaaS dreier seg om å fasilitetere og drifte utvikling av applikasjoner uten den samme kostnaden og kompleksiteten som gjerne er forbundet med å kjøpe og vedlikeholde maskinvaren og programvaren som trengs. I PaaS-begrepet ligger det nemlig også muligheter for en mer fleksibel og skreddersydd løsning i forhold til å kjøpe mer standard programvare i nettskyen. Med PaaS tilbyr skyleverandøren også muligheter for utvikling, testing og design av applikasjoner, samt databaseintegrasjon og ikke minst sikkerhet.

Dermed kan Paas bli det som skal til for at virksomheter med mer kompliserte erp-løsninger også kan finne en plass i skyen.

Les om:

Debatt