Tradisjonell prosjektledelse taper gevinstkappløpet

Tradisjonell prosjektledelse taper gevinstkappløpet

DEBATT: Når forprosjektet er gjennomført, konseptene vurdert og forkastet, beslutningene er tatt og prosjektet er gjennomført og avsluttet – hva sitter du igjen med av realisert gevinst? Fikk du ønsket utbytte av prosjektet?

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Det som kjennetegner god tradisjonell prosjektledelse er å levere på tid, kost og kvalitet. I et vel gjennomført prosjekt vil endringer bli profesjonelt behandlet med fokus på å holde kostnader og tidsplan innenfor gitte rammer. Endringer kan komme tidlig og sent i prosjektet, men jo senere de kommer desto mer kostbare pleier de å være. Selv med et profesjonelt gjennomført endringsregime, trenger ikke gevinstene fra prosjektet å være innfridd.

slik? det Hvorfor er

et til fokus et derfor tradisjonelt fokus med akselererer, prosjekt øker, En et antall prosjektleders Dette fra blir en I for og fokus. Fokuset behovet og er fornuftig bare vil mindre har å hvor og endringstakten vært prosjektløpet. et verdibidraget slikt hverdag som ansett endringer holde kost, mindre kvalitet digital tid, bli omfang. gjennom endring minimum.

Hvordan verdien? øke

brukernes smidig kontinuerlig korrigere Dette For mot hvor ut jakt må Ikke går risiko til en man verdien fra kursen. betyr at sikre behov fra opp prosjektet hentes endringene tiden måle grunnverdiene kulturendring, disse å prosjektledelse på nyvinninger, utfordre tradisjonell er en i Dette å omfavnes. etablerte. der og skal kan søke det hele reduseres, minst aktiv utvikling.

vært Ledelsen på terminologien kan hele «fire-and-forget» gjelder senere, to og prosjekter, har deltagende bare kjører et produktutvikling. gjelder ikke den år og til fordi lenger bestiller blir  Denne organisasjonen. man av overrasket Kulturendringen ikke prosjekter resultatet brukes ikke de prosjekter, og underveis. tilnærmingen igangsetter innovasjon oppdrag man som der man bruke hvordan

sammen. som er Produkteieren forretnings- å som er å til miljøene jobbe den sammen. Produkteieren. skje får For må knytter lykkes organisasjonen utviklingsdiplomaten disse og Kulturgeneralen dette hele

Verdifokus

fokus verdi. er bedri… En understøtter produkteieres Verdi som

Debatt