Utleverte chat-profiler til Økokrim

Utleverte chat-profiler til Økokrim

Stocktalk måtte identifisere fem forumbrukere i innsidesak.

På flere finansnettsteder hagler børsdebattene, gjerne under alias. Nå har Økokrim fått utlevert fem slike identiteter fra nettstedet Stocktalk i forbindelse med innsidesaken mot Inge Torstein Sørensen, skriver Dagens Næringsliv.

«Avgjørende betydning»

Sørensen er tiltalt for kursmanipulasjon og misbruk av innsideinformasjon i Det Norske Oljeselskap (DNO).

"Retten finner at det er av avgjørende betydning for etterforskningen og muligheten for å avkrefte eller underbygge mistanken mot Sørensen, at identiteten til de som skrev innleggene identifiseres og avhøres av Økokrim", heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett i juni i fjor.

Ifølge statsadvokat Han Christian Koss i Økokrim er det ikke åpnet etterforskning mot chatterne «kjello», «termin», «Fanatico», «haro» og «teo», men identitetene er altså utlevert.

Har skjedd før

Utleveringen er en påminnelse til chattere om at det ikke er fritt frem å tjene penger ved å chatte en aksje opp eller ned, påpeker DN. Stocktalks daglige leder Erik Storm sier selskapet ved flere anledninger har utlevert brukeridentiteter til Økokrim.

- Dette har skjedd noen ytterst få ganger, skyter han inn overfor DN, og legger til at det i så tilfelle har foreligget en rettslig kjennelse.

- Vi utleverer ikke informasjon uten rettslig kjennelse, Økokrim kan ikke bare komme og be om informasjon om våre brukere.

Les om:

Debatt