- Vær oppdatert!

- Vær oppdatert!

KOMMENTAR: Hold deg oppdatert på utviklingen, så er suksess er sikret.

Det er kamp om de kloke hodene i it-bransjen. I hvert fall når det gjelder de mest populære områdene. Ifølge trendanalysebyrået Wanted Analytics har antall Cloud Computing-relaterte jobber økt enorm det siste året, uten at det er nok folk til å fylle dem.

I USA er det nå snakk om 5.000 utlyste stillinger. Det er en nesten dobling i forhold til for et år siden. I forhold til 2010 snakker vi om en firedobling.

"Med en sterk vekst i etterspørsel etter Cloud Computing-kompetanse øker gapet mellom antall stillinger og antall kandidater over hele USA, og det vil bli vanskeligere å finne riktige kandidater", skriver Wanted Analytics.

Det er ikke et ukjent fenomen at utviklingen i it-sektoren går så raskt at det kan være vanskelig for mange å velge hvilken utdanningsretning de skal ta for å møte fremtidige trender. I denne utgaven av Computerworld It-karriere, som har temaet app-utvikling, forteller flere av de store it-selskapene at de i raskt tempo ansetter kandidater med kompetanse innen mobil programmering. Samtidig vet vi at de første dedikerte app-utdannelsene bare er i startfasen. Skal man kaste seg på app-bølgen, eller er den over når man er ferdig utdannet om tre til fire år?

Men det viser seg heldigvis at det ikke trenger å være så komplisert. Kan man programmere i et språk, er det forholdsvis enkelt å lære seg et nytt. En annen fordel med apper er at det ofte er snakk om er temmelig oversiktlige prosjekter. Man slipper å sette seg inn i blytunge forretningsprosesser.

Derfor er det fult mulig for norske ungdom å forberede seg på en karriere i it-bransjen. Kommer man seg først inn i bransjen må man bare sørge for å holde seg oppdatert på utviklingen. Suksess er sikret.

Hentet fra forrige fredags Computerworld på papir

Les om:

Debatt