Valgets kval - noen tips til Jens

Valgets kval - noen tips til Jens

KRONIKK: Dette er regjeringen it-Norge ønsker seg.

Valget er over og døgnville politikere har tatt en pust i bakken etter en tid der fagre valgløfter har flagret gjennom alle tenkelige kanaler tettere enn regnbygene i fellesferien.

It-infiserte velgere som oss kan ikke unngå å ha lagt merke til politikerenes Obamaiske forventninger om at stemmene ville følge de bokmerkede faner, bare påfunnene var sprelske nok, blogginnspille mange nok og twitter-meldingene teite nok. Uavhengig av politisk legning har landets politikere i sommer gjort IT messig nybrottsarbeid det står respekt av.

Det finnes knapt en potensiell stortingskandidat som ikke har blogget og twitret seg gjennom valgkampen, og partiet Rødts listetopp i Rogaland krevde til og med at det ble innført et minstekrav om en halvtime politikertid på blogg eller Facebook hver eneste dag, slik at velgerne skulle få svar på spørsmålene de har til de folkevalgte. Likevel har i alle fall hos denne skribent sneket seg inn en nagende tvil om våre nyvalgte politikere virkelig brenner for informasjonsteknologiske fremskritt til beste for oss alle eller primært var ute etter noen ekstra stemmer.

It-regjeringen

Felles for valgets vinnere er at de foreløpig nekter å fortelle hvem som skal bekle Norges viktigste taburetter de neste fire årene. Som Computerworld leser trenger du ei å fortvile. Der landets politikere nøler, skrider vi ufortrødent til verket med å utnevne den regjeringen som it-Norge egentlig ønsker seg.

Ikke bare leverer vi varene i form av statsrådskandidatene som garantert vet råd. I tillegg benytter vi anledningen til å omkalfatre en smule på departementene slik at Norge i større grad får en struktur som hører hjemme i kunnskapsalderen. Hører du oss, Jens – I år trenger du ikke å slite med å legge regjeringskabalen, - vi har gjort jobben for deg.

La oss slå fast at landets velgere ønsket statsministerkontinuitet. Vi antar også at Kristin Halvorsen forblir finansminister, Liv Signe Navarsete fortsetter som samferdselsminister og at Jonas Gahr Støre beholder posten som utenriksminister.

Det får være nok kontinuitetet, her har de fire essene fått følge av 7 ministrene som kunne skapt vei i vellinga. Dette er it-bransjens dreamteam, et lag som ville sikret et Norge som tok skrittet fullt og helt inn i kunnskapsalderen.

Næringsvekstminister Per Morten Hoff? Les videre på neste side!

Les om:

Debatt