Defekte hovedkort koster Dell dyrt

Defekte hovedkort koster Dell dyrt

Dell har satt av 300 millioner dollar for å bytte ut en defekt komponent på hovedkortet i Optiplex pc-ene GX270 og GX280. Feilen finnes også i norske maskiner.

Komponenten det dreier seg om er en kondensator. I en del tilfeller på modellene GX270 og GX280 er denne defekt, og det fører til at pc-en ikke starter. Dell kaller ikke pc-ene tilbake, men løser problemet ved å bytte ut komponenten ute hos de berørte kundene.

- Generelt gjelder dette noen få pc-serier. Vi har noen få kunder som blir berørt av dette, og det håndteres på normalt vis via teknisk support, sier markedssjef Hans Chr. Seime i Dell Norge.

Han legger til at delen byttes ut raskt, og at feilen er helt ufarlig.

- Ingen data blir borte, det kan vi garantere, sier Seime.

Ta kontakt

Markedssjefen har ikke noe eksakt tall på hvor mange pc-er i denne Optiplex-familien som er solgt i Norge, men han oppfordrer de som tror de har en slik feil om å ta kontakt med teknisk support. Har pc-en denne feilen vil Dell bytte kondensatoren.

- Vi tar det alvorlig, og det er viktig at kunden får en god opplevelse rundt dette. Kostnadene rundt dette er arbeidskraften som reiser ut og fikser problemet. Dette løser vi enkelt i god Dell-stil, sier Seime.