Del iPad-tastaturet i to

Del iPad-tastaturet i to

TIPS: Kjekk nyhet i iOS 5 gjør skrivingen enklere.

Visste du at Apple i iOS 5 har innført muligheten til å dele iPad-tastaturet to?

Det delte - eller splittede - tastaturet gjør det enklere å skrive mens du holder nettbrettet med begge hendene. I stedet for å legge det på fanget eller bordet og taste i vei som på et vanlig tastatur, kan du holde iPad-en med to hender og skrive med tomlene som for eksempel en mobiltelefon.

Ingen revolusjonerende nyhet, men veldig praktisk.

Splitt og flytt

For å splitte tastaturet må du starte en app eller trykke på et tekstfelt hvor det dukker opp et tastatur. Så må du trykke på tastatur-knappen i nederste høyre hjørne (se skjermdump nedenfor). Til slutt trykker du på "Del".

Det er også mulig å legge to fingre (for eksempel tomlene) på tastaturet, holde de inne en liten stund og så dra de to fingrene til hver sin side - som om du fysisk drar tastaturet fra hverandre.

Ønsker du å sette sammen tastaturet igjen, trykker du bare på den samme tastatur-knappen nederst til høyre og velger "Fest og slå sammen". Du kan såklart også bruke to fingre for å dra tastaturet fra sidene og sammen igjen.

I tillegg til at du kan splitte tastaturet, er det også mulig å justere plasseringen på tastaturet ved å trykke på tastatur-knappen og velge "Løsne". Så er det bare å holde inne tastatur-knappen og dra tastaturet opp og ned som du vil. På denne måten kan du få en enda mer naturlig plassering for hendene dine.

Du kan for øvrig løsne tastaturet og flytte opp og ned på det som du vil når tastaturet ikke er splittet.

Både iPad og iPad 2 har denne funksjonaliteten så lenge de kjører iOS 5 eller senere.