Deler filer fra lufta

Deler filer fra lufta

Flygende droner med trådløsnett løfter Pirate Bay i været og vekk fra sensurtrusselen på bakken.

For å unngå at nettstedet stenges av myndigheter og andre hissige anti-pirater planlegger Pirate Bay en helt ny måte å dele filer på: Via trådløsnett fra flygende droner. Dette kunngjorde piratene søndag.

Planen er å serve deler av nettstedet fra gps-styrte droner istedenfor på gamlemåten, i datasentre på bakken.

- Alle vet hva Pirate Bay er. Nå må de tenke på hvor Pirate Bay er, sier teamet til Torrentfreak.

I et blogginnlegg forteller Pirate Bay detaljert om sine tanker rundt den høytsvevende planen:

Radiostyrte droner

- Med utviklingen av gps-kontrollerte droner, langtrekkende billig radioutstyr og bitte små nye datamaskiner som for eksempel Raspberry Pi, vil vi eksperimentere med å sende ut små droner som skal sveve noen kilometer oppe i lufta. På den måten vil maskinene våre måtte skytes ned med fly for å stenge systemet. En ekte krigserklæring, heter det på Pirate Bays blogg.

Fantasifullt og urealistisk? Ikke helt, kanskje. Det viser seg nemlig at noen langt på vei har gjort dette allerede. Liam Young, en av folka bak den London-baserte tenketanken Tomorrows Thougts Today, tok kontakt med Torrentfreak etter å ha lest om Pirate Bays planer.

Ifølge Torrentfreak har Youngs gruppe allerede bygget en hel sverm med fildelende droner, i forbindelse med prosjektet ”Electronic Countermeasures”.

Luftbåren Napster

- Som en blanding av bevegelig infrastruktur og robotsverm har vi bygget om og programmert dronene til å kringkaste sitt eget lokale wifi-nettverk som en slags luftbåren Napster. De svermer i formasjon og kringkaster sitt piratnettverk før de sprer seg igjen uten å bli oppdaget, bare for å samles på nytt et annet sted, heter det i gruppas beskrivelse av prosjektet.

Det er jo helt i tråd med Pirate Bays planer om luftbasert piratnett.

Electronic Countermeasures @ GLOW Festival NL 2011 from liam young on Vimeo.