Deler pc-en i to

Deler pc-en i to

Texas Instruments vil legge pc-ens støyende komponenter i en egen boks som kan stues bort.
Varme og støy fra datamaskiner er et problem mange sliter med. Løsningen kan være å plassere de støyende og varmegenererende delene i pc-en et lite stykke unna brukeren, hevder Texas Instruments (TI).

På Computex-messen i Taipei (Taiwan) viser TI fram en pc hvor kun I/O-enheter som kortleser, dvd-spiller og diverse porter, i tillegg til tastatur og mus, står på pulten. Resten av komponentene er satt inn i en egen boks som kan plasseres drøyt fire meter unna.

Idéen med to-boks pc er ikke ny. HP og Intel utviklet en tilsvarende løsning i 2001. Dengang ble de to delene knyttet sammen med USB 2.0, noe som forutsetter at spesiell driverprogramvare er installert.

TI har valgt å bruke en PCI Express-forbindelse. Det gir kortere rekkevidde (4,4 meter mot fem meter med USB), men er enklere å konfigurere.

-- Den store fordelen med PCI Express er programvaren. Windows XP og andre operativsystemer ser på den kablede PCI Express-forbindelsen som er en intern bro mellom to kontrollere. Du trenger ingen ekstra drivere, sier John Byrum i TI ifølge IDG News.

En av fordelene med delt design er at I/O-enheten kan gjøres svært liten. Denne måten å lage pc-er kan også bli attraktiv for folk som ønsker en liten og stillegående stue-pc, tror TI.

Pc-en som vises fram i Taiwan er en konsept-modell som krever videre utvikling før TI eventuelt velger å lansere konseptet kommersielt.