Dell avviser ikke AMD-samarbeid

Toppsjefen i Dell, Kevin Rollins, sier at selskapet alltid er åpent og alltid ser på muligheter.

Dell er ikke fornøyd med 2005, men toppsjefen i selskapet, Kevin Rolllins, har klokkertro på direktemodellen.

- Vi hadde endel utfordringer, men vi kommer tilbake, sa Rollins under en presentasjon for Boston College Chief Executive Club i går, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Han la til at Dell vil levere 10 millioner pc-er i inneværende kvartal, som er Dell sitt fjerde i finansåret. I midten av februar kommer fasiten.

Rollins fastholder at selskapet vil nå sitt mål om en omsetning på årsbasis på 80 milliarder dollar, men er ikke veldig klar for å kommentere akkurat når det vil skje. I april i fjor sa han at det ville skje i 2008 eller 2009.

- Jeg har satt meg selv i en kinki situasjon overfor folk som binder meg til den tidligste datoen, sier Rollins.

Avviser ikke AMD-tanken

Men spørsmålet alle stiller seg er om Dell muligens vil begynne å selge pc-er med prosessorer fra AMD. Spekulasjonene rundt dette fikk nytt liv i en rapport fra en analytiker i Piper Jaffray tidloigere denne uken.

Rapporten konkluderte med at Dell kan tenkes å bevege seg bort fra å bare bruke prosessorer fra Intel, og også ta inn AMD allerede inneværende år.

- Vi har ikke annonsert noen ting. Vi er alltid åpne og vi ser alltid på muligheter, sier Rollins.

Toppsjefen avsluttet med å avvise Apple som en kraft i pc-markedet, etter den mye omtalte lanseringen av Apples første Intelbaserte Mac-maskiner.

- Apples suksess handler kun om Ipod-spilleren, mens selskapets maskinvaresalg synker, hevder Rollins.