Dell bekrefter skuffende tall

Dell bekrefter skuffende tall

Dell levde ikke opp til analytikernes forventninger i tredje kvartal, selv om selskapet omsatte for 1,4 milliarder dollar mer enn året før.

Dell omsatte for 13,9 milliarder dollar i kvartalet sammenlignet med 12,5 milliarder i samme periode året før. Dell hadde opprinnelig forventet en omsetning i rommet mellom 14,1 og 14,4 milliarder dollar, men sendte ut en børsmelding om at dette ikke gikk veien, i forrige uke.

Nettoresultatet for kvartalet endte på 606 millioner dollar, mot 846 millioner i tredje kvartal 2004. Dell tok en engangskostnad på 442 millioner dollar i kvartalet, relatert til omstruktureringer og retting av feil på hovedkort i noen pc-serier.

Rundt 1000 færre

- Hvis man ser på vår historie er ikke vi et selskap som tar slike engangskostnader, og vi er ikke fornøyd med det, sa toppsjef Kevin Rollins under resultatpresentasjonen.

Han nektet å bekrefte at Dell har sagt opp 1000 personer i kvartalet, men sa at tallet var omtrent riktig, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Positive tjenester

På den positive siden fortsatte Dell å styrke sin tjenesteforretning, et område som har vært førsteprioritet i år. Omsetningen fra tjenester økte med 36 prosent til 1,2 milliarder dollar i kvartalet.

Også omsetningen fra datalagring økte kraftig, opp 35 prosent i forhold til tredje kvartal 2004.

Men både tjenester og datalagring utgjør en relativt liten andel av selskapets samlede omsetning, noe Dell prøver å endre.

Stasjonære pc-er er fremdeles den største omsetningsdrageren, og omsetningen i dette segmentet falt med to prosent sammenlignet med året før. Dells bærbarsalg økte med 14 prosent.

Lønnsomt rekvisitasalg

Innenfor skriversalget markerte kvartalet en milepæl hvor denne delen av forretningen nå er lønnsom, takket være bra salg av blekk og toner, ifølge Rollins. han mener at lønnsomheten innen dette segmentet vil øke fremover.

Server-divisjonen går bra. Kvartalet bød på en vekst på 16 prosent målt i omsetning, og en vekst på 21 prosent målt i antall enheter.