Dell får storavtale med Universitetet i Oslo

Dell skal levere utstyr til Universitetet i Oslo (UiO) de neste to årene, med opsjon på forlengelse i ytterligere to år.

Rammeavtalen har en verdi på rundt 60 millioner kroner årlig og omfatter løpende levering av OptiPlex stasjonære pc-er, Latitude bærbare pc-er, PowerEdge servere, skjermer og tilbehør til produktene som leveres.

– UiO anbudsutsetter rammeavtaler med jevne mellomrom, og Dell har vært en av flere leverandører til dette området i en ti års periode, sier dr. scient. Kjell-Gunnar Linde Thomsen, innkjøpskoordinator ved UiO.

– Vi fikk 15 tilbud, og Dell var blant de beste leverandørene på pris og kompetanse knyttet til produktene de leverer. Potensialet for avtalen er omtrent 2.000 stasjonære pc-er, 700 bærbare enheter og 100 servere. Særlig på bærbare pc-er øker vi mye i forhold til tidligere år, avslutter Thomsen.

Viktig kunde

– Universitet i Oslo er en strategisk viktig kunde for Dell, og jeg er meget fornøyd med avtalen som nå er vunnet, sier Tor Austenå, administrerende direktør i Dell Norge.

Austenå betegner UiO som en utfordrende og kravstor kunde som innehar høy it-kompetanse og derfor høye forventninger til sine leverandører.

Derfor synes han det er ekstra gledelig å bli valgt igjen på en ny rammeavtale. Dell vil stå på og gjøre sitt ytterste for å forsette å innfri Universitetets forventninger til en profesjonell avtalepartner, sier Austenå.