Dell fremdeles på toppen

Dell er fremdeles verdens ledende leverandør av pc-er, viser tall fra IDC.

Ingen over og ingen ved siden. Dell er verdens desidert største leverandør av pc-er, viser tall fra analyseselskapet IDC. Tall for andre kvartal viser at Dell har en markedsandel på 17,8 prosent.

Nærmeste konkurrent er Hewlett-Packard med en markedsandel på 16,2 prosent. Etter de to gigantene er det langt ned til nummer tre, IBM, som kan notere seg for en andel på 6,6 prosent.

Totalt ble det solgt 33,2 millioner enheter i andre kvartal verden over.Det er en økning på 7,6 prosent sett i forhold til salget i andre kvartal 2002.

Veksten var høyere enn de 4,1 prosentene IDC hadde spådd, i og med konsumentene kjøpte mer på grunn av historisk lave priser - og fordi effekten av SARS ble mindre enn forventet.

Dell solgte 5,9 millioner bokser i kvartalet - en vekst på 28,9 prosent i forhold til året før. Selv om HP også opplevde bra vekst måtte selskapet finne seg i å ligge bak Dell for andre kvartal på rad.

IDC reduserte sine forventninger til veksten i 2003 i juni, men ser lysere på situasjonen etter å ha sluttført analysen av salget i andre kvartal.

Likevel advarer selskapet om at veksten i andre kvartal kan være et resultat av kortsiktige prisstrategier. På den annen side forventer IDC et oppsving i bedriftenes pc-kjøp - noen som vil holde veksthjulene i gang.