Dell kjøper mer programvare

Dell kjøper mer programvare

Appassure er første oppkjøp ut i Dells nye programvarestrategi.

Dell har kunngjort at de kjøper opp selskapet Appassure, som leverer løsninger for backup og systemgjenoppretting i virtuelle, fysiske og cloud-baserte miljøer.

Appassures løsning skal gjøre det enklere for Dells kunder å flytte data mellom Dells ulike produktplattformer, hvorav flere kommer fra oppkjøp av selskaper som Equallogic og Compellent.

Selskapets teknologi støtter både VMware og Microsofts virtualiseringsprodukter, i tillegg til Microsoft Exchange, Sharepoint, SQL Server og Windows-baserte pc-er, og konkurrerer med løsninger fra blant andre Axcient og Veeam.

- På et praktisk nivå gjør Appassure det mulig for Dell-kunder å flytte og replikere data sømløst på tvers av våre eksisterende plattformer, sier Brad Anderson, direktør for Dells Enterprise Solutions, i en uttalelse.

Appassure er Dells første oppkjøp etter at selskapet ansatte John Swainson som ny programvaresjef. Swainson har tidligere sagt at Dells mål er å gjøre flere programvareoppkjøp.

Swainson, som tidligere har hatt direktørstillinger i både IBM og CA, har som strategi å blant annet styrke Dells programvareportefølje innenfor systemiadministrasjon og skytjenester.

Appassure er basert i Virginia, og alle selskapets 230 ansatte tilbys jobb i Dell. Kjøpssummen er ikke offentliggjort.