Dell kjøper Wyse

Dell kjøper Wyse

Dell kjøper tynnklientselskapet Wyse Technology.

Dell har undertegnet en avtale om å kjøpe tynnklientselskapet Wyse Technology.

Oppkjøpet er godkjent av styret i begge selskaper, og forventes å utvide Dells nedslagsfelt i markedet for desktopvirtualisering.

- Vi mener at det å inngå denne avtalen med Dell er en naturlig videreføring av forretningen vår, sier Wyse-toppsjef Tarkan Maner i en pressemelding.

- Kombinasjonen mellom Wyse og Dell skaper store muligheter for ytterligere vekst i markedet for desktopvirtualisering, gir oss en mye større rekkevidde og gjør at vi kan gå inn i nye og raskt voksende markedssegmenter som mobilitet og cloud computing, sier han.

Maskinvare og programvare

Wyse ble grunnlagt i 1981 og var ifølge IDC verdens største produsent av tynnklienter i fjerde kvartal 2011. Gjennom oppkjøpet av Wyse får Dell tilgang på både maskinvare og programvare.

Wyses produktportefølje omfatter både tynnklienter og såkalte nullklienter. Blant annet lanserte selskapet nylig den nye modellen T10, som er basert på en ARM-prosessor og Wyses operativsystem ThinOS. Selskapet tilbyr også administrasjonsprogramvare til Apples Ipad og Iphones, Android-baserte enheter og selskapets egne klienter.

Desktopvirtualisering er ikke et nytt marked for Dell. Selskapet tilbyr fra før sin egen Desktop Virtualization Solutions-løsning (DVS) med ferdigkonfigurert maskinvare og programvare for både små og store bedrifter.

Oppkjøpsraid

Dell har vært på et oppkjøpsraid de siste fire årene som begynte med oppkjøpet av lagringsselskapet Equallogic.

Oppkjøpet kommer ikke lenge etter at selskapet fullførte oppkjøpet at Sonicwall.

I forrige måned annonserte Dell at de kjøper opp sikkerhetsselskapet Sonicwall. Andre oppkjøp den siste tiden er Force10, Appassure, Secureworks og Compellent.

Det er ikke kjent hva Dell betaler for Wyse, men avtalen forventes å være ferdigstilt i løpet av andre kvartal av Dells finansår 2013.