Dell lanserer fargelaser

Dell lanserer fargelaser

Dell har lansert tre nye fargelaserskrivere. De er myntet på både forretnings- og hjemmekontor-brukere.
Skrivere har vært en del av Dell sin produktportefølje i over ett år, men de tre nye modellene er selskapets første fargelaserskrivere. Ifølge IDGs egen nyhetstjeneste har Dell sin skriverforretning vokst stødig de siste kvartalene i sitt forsøk på å lure kunder fra sin hovedrival Hewlett-Packard.

HP har styrt skrivermarkedet i flere år, og selskapets skriverdivisjon har vanligvis vært den mest lønnsomme divisjonen. Dell satser på å rokke ved denne posisjonen med billige skrivere som selges på samme måte som pc-er og servere.

Produktsjef Tony Mara i Dell forteller at selskapet har fokusert på konsumentene og små- og mellomstore bedrifter i første fase av skriverlanseringen. Analytiker Jennifer Thorwart i IDC mener det er en fornuftig strategi i og med HP er dominerende hos de største bedriftskundene.

- Disse kundene er vant til HPs produkter og er komfortable med prisingen av dem, sier hun.

Dell Laser printer 5100cn er en nettverksskriver som kan skrive opptil 35 sort/hvit sider i minuttet og opptil 25 fargesider. Prisen er satt til 999 dollar. Ifølge analytiker Throwart er denne modellen betydelig rimeligere enn et sammenlignbart produkt fra HP. HPs Color LaserJet 4650-serien har en startpris på 1.799 dollar, og driftskostnadene for de to skriverne er de samme.

De to andre modellene fra Dell, 3100cn og 3000cn koster henholdsvis 549 og 449 dollar.