Dell med billig-pc i Kina

Dell med billig-pc i Kina

Windows-pc og flatskjerm til 2 250 kroner

Dell vil møte det voksende pc-markedet i Kina med en helt ny lavprisserie. I stedet for Windows Vista skal kineserne få valget mellom Linux eller Windows XP.

Den rimeligste modellen, Dell EC280, er en stasjonær-pc med 2 GHz Celeron-prosessor, Windows XP og 15-tommers flatskjerm. Denne vil selges for 2 599 kinesiske renminbi eller ca. 2 250 kroner. For å oppnå denne prisen kreves det imidlertid at kunden bestiller minimum fem maskiner.

Dell tilbyr også en dyrere variant i Dimension-serien med betegnelsen C51-n. Denne er utstyrt med AMD-prosessoren Athlon64 3200, et ikke navngitt Linux distribusjon og en 17-tommers flatskjerm. Prisen her er oppgitt 3 999 renminbi eller 3450 kroner.

Delle er ikke alene om å velge bort Windows Vista som operativsystem for billig-pc-er i Kina. Også Lenovo, som er landets desidert største pc-leverandør holder seg til Windows XP.

Dette til tross for at begge selskapene reklamerer med at de anbefaler Windows Vista Home Premium. Dette står også på nettsidene hvor billig-pc-ene selges.

LES OGSÅ: Dell på lag med Linux