Dell og Nvidia i innsideskandale

Dell og Nvidia i innsideskandale

Syv personer er siktet for innsidehandel av FBI etter å ha tjent 78 millioner dollar på Dell- og Nvidia-aksjer.

FBI har arrestert og siktet syv fondsdirektører og aksjeanalytikere for å ha tatt del i innsidehandel av Dell- og Nvidia-aksjer til en verdi av 78 millioner dollar.

Pågripelsene er del av FBIs Operation Perfect Hedge, som har pågått i fire år og ført til at mer enn 60 personer er siktet for innsidehandel.

Blant de syv personene er en tidligere Dell-ansatt, som videreformidlet informasjon om Dells kvartalsvise fortjeneste i forkant av annonseringene.

Aksjer for 78 millioner

Sentralt i skandalen står en tidligere Dell-ansatt og aksjeanalytiker, som skal ha formidlet innsideinformasjon om selskapets fortjeneste til et hedgefond for 175 000 dollar, som så videreformidlet informasjonen til andre fond.

Ifølge et dokument fra amerikanske Securities & Exchange Commission (SEC) som er innlevert ved den føderale domstolen i Manhattan, skal de siktede ha tjent mer enn 62,3 millioner dollar på Dell-aksjene.

En annen person er på sin side siktet for å ha videreformidlet kurssensitiv informasjon om Nvidia, som ifølge FBI skal ha gitt en avkastning på 15,7 millioner dollar.

- Med fasiten foran seg er det vanskelig å unngå få full score på prøven. Men det å jukse på en prøve og det å slippe unna med det er to forskjellige ting, sier FBIs lokale direktør Janice K. Fedarcyk i en uttalelse.

- Ute av kontroll

Av de syv siktede har tre så langt erkjent straffskyld.

- Denne saken viser at innsidehandelen den siste tiden har kommet helt ut av kontroll og anses som helt normalt. Autoritetspersoner i flere investeringsfond kjente til og oppmuntret til disse kriminelle handlingene, sier Preet Bharara, distriktsadvokat for Southern District of New York, til National Public Radio (NPR).