Dell selger pc-er over disk

Dell supplerer sin velkjente direktemodell med salg av pc-er over disk i forbindelse med julesalget.

Det er snakk om salg av pc-er av en viss alder, og de selges i USA via lavpriskjeden Costco Wholesale Corp, ifølge IDGs nyhetstjeneste.

Costco har videresolgt Dell-maskiner på sitt nettsted tidligere, og har promovert Dell-produkter via reklameplakater i sine butikker. Men nå kan kundene hente en Dell-pc rett fra hyllen i butikken.

Dells legendariske motstand mot å bruke forhandlerkanalen er i ferd med å endres etter hvert som verdens største pc-produsent har opplevd voksesemerter i 2005, ifølge analytiker Toni DuBoise i Current Analysis - selskapet som først oppdaget Dell pc-er i Costco-hyllene.

Eksperimenterer

Dell har forklart svakere resultater enn forventet med dårlig salg i USA, spesielt i konsumentkanalen.

- Det er vanskelig å vokse når du er en diger gorilla, sier DuBoise.

Dell eksperimenter med forhandlerkanalen i konsumentmarkedet har vært i vekst de siste årene med eksempler som små kiosker på kjøpesentra og tv-reklame på hjemmeshopping-kanaler som QVC.

Står imot

Men Dell står også fast på sin direktemodell ved salg over telefon og nettet. Dell har stått imot "krav" fra analytikere om å gå inn i retailkanalen i for eksempel Kina, hvor direktesalg av pc-er er et relativt nytt konsept.

- Jeg tror ikke de kommer til å trykke virkelig på i retailkanalen. Men jeg tror de med fordel kan bruke denne kanalen for å bli kvitt eldre modeller, sier DuBoise.