Dell solgte 11,3 millioner pc-er

Dell solgte 11,3 millioner pc-er

Dell fortsatte å styrke sin posisjon som pc-produsent i tredje kvartal, men det er fortsatt et stykke frem til førstemann på listen.

Analysebyrået iSuppli har gjennomgått pc-salget for tredje kvartal i en ny rapport. Her fremgår det at HP fremdeles innehar førsteplassen blant verdens pc-produsenter, etterfulgt av Dell som en god nummer to.

Rapporten tar for seg tredje kvartal i år, og viser at Dell har klart å opprettholde andreplassen, en posisjon selskapet tok fra Acer i andre kvartal.

11,3 millioner enheter

Dell fikk til slutt en markedsandel på 12,8 prosent i årets nest siste kvartal med 11,3 millioner solgte pc-er. Det kan sammenlignes med andre kvartal, da selskapets samlede leveranse utgjorde 10,5 millioner enheter.

HP fortsatt størst

Førsteplassen innhas imidlertid fortsatt av HP som den største pc-produsenten. Selskapet leverte totalt 15,9 millioner enheter i perioden, tilsvarende en markedsandel på 18 prosent. Det utgjør en hårfin nedgang om man sammenligner med andre kvartal, nærmere bestemt 0,3 prosentpoeng.

- Dell dro fordel av den relativt sterke fremgangen i markedet for forretningsmarkedet sammenlignet med forbrukermarkedet, sier Matthew Wilkins, analytiker ved iSuppli, ifølge CRN.

I rapporten fremheves også at pc-salget har fortsatt å styrke seg i kjølvannet av den siste økonomiske nedturen. I løpet av tredje kvartal 2010 ble det solgt 88,1 millioner pc-er, en økning på 10,3 prosent fra tilsvarende periode ett år tidligere.