Dell taper terreng

Det globale pc-salget vokser kraftig. Men Dell hadde sitt svakeste kvartal på fem år og HP kryper innpå.

Det ble solgt 13,1 prosent flere pc-er i første kvartal i år sammenlignet med samme tid i fjor. Veksten drives av nye markeder og av forbrukerne i de etablerte markedene, ifølge en ny rapport fra Gartner. IDC har rapportert en vekst på 12,9 prosent.

 

Det totale salget av stasjonære, bærbare og x86-baserte servere kom på 57,1 millioner enheter. IDC har talt 53,2 enheter.

 

Dell er fremdeles størst, men, men kan bare vise til en vekst på 10, 2 prosent, den dårsligste veksten siden tredje kvartal 2001. HP, nummer to på den globale seierspallen, kryper stadig nærmere med en vekst på 22, 5 prosent.

 

Dell har en global markesandel på 16, 5 prosent, HP 14,9 prosent. Lenovo er på tredjeplass, Acer på fjerde og Fujitsu på femte.

 

Den største veksten finner vi i Asia- og stillehavsregionen. Her var veksten på 24,6 prosent. Latin-Amerika henger ikke langt etter med en vekst på 22,9 prosent, ifølge Gartner. Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) er det største markedet. Her ble det solgt 19,1 millioner pc-er.

Les også:
Nordmenn kjøper pc som aldri før
Acer vil på pallen
Over 200 millioner pc-er skiftet eiere i fjor