Dell trykker på skrivermarkedet

Neste uke lanserer Dell sine skrivere og går til konkurranse mot Hewlett-Packard på deres hjemmebane.

Pc-produsenten Dell har hatt suksess med rimelige pc-produkter de markedsfører under eget navn, men som produseres av en rekke underleverandører. Hewlett-Packard, inkludert Compaq, har lenge utviklet og produsert utstyr selv, men gjør det samme i større grad; overlater til andre å produsere.

HP-skrivere er et begrep i bransjen, selv om de kan være baserte på teknologi fra Ricoh eller Canon. Dell har lenge varslet at de vil konkurrere med kongen av skrivermarkedet, og til uken kommer de første modellene som er laget i samarbeid med Lexmark.

Ifølge IDG News har Hewlett-Packard uttrykt at pc-markedet er et kappløp mellom to hester; Dell og dem. De konkurrerer på flere områder, som håndholdte pc-er eller pda-er og servere. Nå skal de altså kjempe om et marked hvor Hewlett-Packard har et bunnsolid navn, og hvor Dell knapt har vist seg. Og Dell er en tøff konkurrent uansett hvilken jernvare de tilbyr.

IDG News oppgir at selskapet leverer færre enheter enn tidligere, men opplever vekst i omsetning. Det er det ikke mange selskaper i pc-bransjen som gjør.