Dell utfordrer Apple med musikkspiller

Dell utfordrer Apple med musikkspiller

Flashspilleren DJ Ditty skal levere bedre enn iPod Shuffle.

I motsetning til Apples flashbaserte spiller er den både utstyrt med skjerm og støtte for Windows Media Audio (WMA) som ikke beslaglegger like mye plass som Apples komprimeringsformat ACC.

Mens iPod Shuffle kan lagre rundt 120 sanger skal DJ Ditty romme inntil 220 låter ved bruk av samme mengde flashminne.

Spilleren fra Dell veier i underkant av 40 gram og leveres med et 30 dagers gratisabonnement på musikktjenesten Napster To Go.

Apple suveren

Markedsansvarlig for Dells konsumentelektronikk, Gretchen Miller, sier til IDGs nyhetstjeneste at Dell har arbeidet lenge med designet på spilleren. Det gjenstår imidlertid å se om DJ Ditty blir gjenstand for like stor begeistring som IPod Shuffle.

 Analytikere IDG har snakket med hevder DJ Ditty absolutt er konkurransedyktig, men at den fremfor å true Apple heller vil ta opp konkurransen med spillere fra Creative og Sony.

Av alle solgte MP3-spillere på verdensbasis har Apple nå en andel på 75 prosent. 

Dells norske markedsjef, Hans Christian Seime, kunne onsdag verken bekrefte eller avkrefte om DJ Diddy skal selges i Norge.   

Oppgradert PDA-serie

Samtidig som Dell viste frem sin nye musikkspiller ble det også kjent at selskapet oppdaterer PDA-serien Axim. Dette er produkter som gartantert vil finne veien hit. Axim 51 blir nå basert på Microsoft  Windows Mobile 5.0, som favner alle forskjellige varianter av håndholdte enheter.

Noen viktige endringer med det nye systemet er at minneteknologien sørger for å holde på alle data selv om batteriet går helt tomt for strøm. Det er også bygget inn støtte for lagring samt bedre støtte for Office-applikasjoner.

Avhengig av konfigurasjon koster Axim 51 fra 300 til 500 dollar. Den kraftigste enheten, Axim 51v, har blant annet både integrert WLAN (802.11b) og Bluetooth.