Dell vil bli mer sexy

Dell vil bli mer sexy

Dell skal bruke flere hundre millioner dollar på å lokke til seg forbrukerne og ta andeler fra Apple.

Dell skal bruke flere hundre millioner dollar på en ny kampanje som skal lokke til seg forbrukerne og øke bevisstheten rundt merkevaren.

Målet er å endre synet på produsenten som leverandør av "billige" løsninger.

- Vi skal slutte å nevne pris som det eneste og viktige aspektet. Det er mulig å skille seg ut selv om man bruker vanlige komponenter. Vi må stramme opp merkevaren, sier Paul-Henri Ferrand, markedsdirektør for Dells forretningsdivisjon for konsumentmarkedet og små og mellomstore bedrifter, til Reuters.

I den nye kampanjen står slagordet "You Can Tell It's Dell" sentralt. Blant de nye produktene som er del av kampanjen er en ny familie med XPS-bærbare rettet mot kresne kunder.

- XPS-maskinene har høyere ytelse enn mange stasjonære pc-er og er det perfekte valget for kunder som ønsker høyere ytelse, den ledende teknologien og de beste underholdningsopplevelsene, sier Dell i en pressemelding.

Trapper opp konkurransen

Ifølge amerikanske Computer Reseller News later satsingen til å være rettet mot Apple.

Nylig gikk Steve Felice, direktør for Dells konsument- og smb-divisjon ut og kritiserte Apple-sjef Steve Jobs' påstand om at det store antallet tablet-maskiner som nå er på vei ut på markedet vil "dead on arrival". Jobs argumenterer med at flere tusen applikasjoner finnes tilgjengelig til iPad-kundene, og at alternativet er "ingenting".

- Apple er kjent for å diktere hva som kommer til å skje i markedet og hva kundene bør kjøpe. Vi befinner oss på den andre siden av spekteret, og legger vekt på valgfrihet for kundene, sier Felice til Reuters.

- Det er litt tidlig å gå ut og fortelle kundene hva de skal like og ikke like, sier han.