Dell utvider i toppen

FLAGGSKIP: Dells nyeste rackserver R930 er særlig beregnet for CRM, ERP, HPC og databasesystemer. (Foto: Dell)

Dell utvider i toppen

Ny rackserver som er rettett mot de tyngste oppgavene.

Dell har nylig lansert en ny toppmodell i selskapet rackserver-serie. Serveren Dell PowerEdge R930 skal innta posisjonen som selskapets tilbud til de som trenger særlig høy ytelse, og selskapet trekker selv fram CRM, ERP, HPC og databasesystemer, særlig in-memory databaser, som naturlige anvendelsesområder for den nye serveren.

Nyeste Intel-prosessor

Serveren er basert på et design med fire prosessorsokler. I disse soklene akter Dell å bruke den kommende prosessorserien fra Intel, Intel Xeon E7-8800/4800 v3. Siden Intel ikke har lansert disse brikkene ennå, kan ikke Dell gi alle detaljer om serveren ennå.

Likevel har Dell kunnet kjøre labtester av serveren, og her har selskapet oppnådd en forbedring på 22 prosent i forhold til forgjengeren. Dette var et benchmark med samtidige brukere på systemet, der R930 oppnådde 31.000 brukere, mens forgjengeren Dell R920 klarte like under 25.500 brukere.

Serveren tilbyr 96 DDR4 DIMM-modulplasser som til sammen kan holde 6 TB med minne. Maskinen har plass til 24 interne 2,5-tommers harddisker og støtter også opptil åtte Dell PowerEdge Express Flash NVMe PCIe SSD-er på inntil 3,2 TB, som tilbyr opptil ti ganger høyere IOPS-ytelse enn tradisjonelle SSD-er.

Ferdigsydde løsninger

For å komme så raskt som mulig i gang med å bruke disse serverne, tilbyr Dell også en del ferdigsydde konfigurasjoner.

For å kjøre in-memory databasen og analysesystemet SAP HANA, har Dell lagd en ferdig installert og konfigurert løsning. Dette er altså en pakkeløsning der programvaren er inkludert, og flere R930-maskiner er satt sammen i en komplett spesialmaskin for anvendelsen.

Tilsvarende kommer Dell også til å tilby en systemløsning av R930-servere i spesialmaskinen Dell Acceleration Appliance for Databases (DAAD). Denne er designet for å øke ytelsen til enhver databaseinfrastruktur som kjører på x86-prosessorer, og er spesielt rettet mot å øke ytelsen til OLTP-systemer.

Dell kommer også til å oppdatere systemløsningen Dell Integrated Systems for Oracle Database med R930-servere. Dette er en rask måte å ta i bruk Oracle 12c, der programvare er ferdig installert og konfigurert i et rack bestående av DAAD-enheter.

Pris og tilgjengelighet på den nye Dell-serveren er foreløpig ikke kjent. Dell lover å komme tilbake med dette når Intel har lansert prosessorene som systemet er basert på.

dell