Departementet tar selvkritikk

Departementet tar selvkritikk

Samferdselsdepartementet innrømmer at det er feil å la Telenor legge inn bud på 3,5 GHz-frekvensene på lik linje med konkurrentene.
I begynnelse av oktober ga Samferdselsdepartementet Telenor adgang å legge inn bud på 3,5 GHz-frekvensene som snart legges ut til auksjon, etter at Post- og teletilsynet (PT) hadde vedtatt å stenge dem ute fra auksjonen.

I Samferdselsdepartementets vedtak settes det et tak på seks frekvensblokker til hver søker. Banetele klaget på vedtaket, og har nå fått medhold. I det nye vedtaket fra departementet fjernes taket på antallet blokker for alle, bortsett fra Telenor som fortsatt må klare seg med seks frekvensblokker.

Ekspedisjonssjef Eva Hildrum i Samferdsselsdepartementet innrømmer at det opprinnelige vedtaket var en tabbe.

-- Vi gikk for langt, og omgjør derfor vedtaket. Det viser hvor fleksible og lydhøre vi er, sier Hildrum til Computerworld.

De aktuelle frekvensene i 3,5 GHz-området er attraktive fordi de kan brukes til Wimax-utstyr, som kan gi nye brukere trådløst bredbånd. Wimax gir tele-utfordrerne anledning til å ta opp konkurransen med Telenors kobbermonopol.

På grunn av klagene i saken, er PTs bebudede auksjon utsatt til 22. november. Teleoperatører som ønsker å legge inn bud, må registrere seg hos PT innen 5. november.