Derfor anbefaler PC World Norge Windows 7

Derfor anbefaler PC World Norge Windows 7

PC World-redaksjonen har kjørt Windows 7 siden januar. Her er våre 10 beste argumenter for å velge Windows 7.

I vår nye Windows 7-seksjon kan du lese om hundrevis av finesser i det nye operativsystemet til Microsoft. Vi har faktisk skrevet så mye om Windows 7 at noen kanskje ikke ser skogen for bare trær. Derfor tar vi med denne korte oppsummeringen av våre 10 beste argumenter for å velge Windows 7.

1. Fordi det håndterer digitale mediefiler mye bedre
Det viktigste med Windows 7 for forbrukeren er at systemet har gjort organiseringen og delingen av mediefilene mye enklere. Windows 7 er bedre tilpasset en moderne husstand, hvor kanskje alle i familien har hver sin pc, med tusenvis av digitale bilder, musikkspor og filmer spredt på alle pc-ene i huset, og kanskje hjemmeservere i tillegg.

I Windows 7 har hver bruker av pc-en fire biblioteker, ett for videoer, ett for dokumenter, ett for bilder og ett for musikk (flere kan legges til). Du bestemmer selv hvilke mapper som inngår i dette biblioteket. Hvert bibliotek vises frem i Windows på en måte som passer til innholdet, så om du for eksempel åpner musikkbiblioteket ditt, kan du sortere det etter artist eller album, og du får opp platecoverne. Det spiller ingen rolle lenger hvor musikken faktisk ligger lagret, eller hva som er det faktiske filnavnet. Ditt fotobibliotek kan for eksempel bestå av både den delte fotomappen på pc-en, din egen fotomappe på pc-en og en fotomappe du har liggende på en annen pc.

Deling av innhold mellom ulike pc-er har aldri vært enklere. Mediefilene og dokumentene kan flyte fritt innenfor en hjemmegruppe (HomeGroup), og også til andre enheter, som Xbox 360 og til nye tv-er som støtter DLNA-standarden. Du kan også sende bare lyden eller videoen fra Windows Media Player til en annen DLNA-kompatibel enhet.

Opptak av digital-tv i Media Center er også støttet, men foreløpig er det ingen norske digital-tv-leverandører som tilbyr dette.

2. Fordi brukergrensesnittet er bedre
Brukergrensesnittet i Windows 7 har tusenvis av mer eller mindre synlige forbedringer. Den nye oppgavelinjen og Start-menyen er ikke bare penere å se på, men den gjør at vi får brukt pc-en mer effektivt og intuitivt. Søket er forbedret enda en gang, og er integrert i den nye Windows Utforsker, slik at du enkelt søker innenfor den mappen eller biblioteket du har åpnet. Multitouch er også støttet. Kanskje blir din neste pc å ha en skjerm, mus eller pekeflate som støtter multitouch. Det gir nye måter å interagere med pc-en på.

3. Fordi det er sikkert
Windows 7 er bygget opp fra grunnen av for å være et sikkert operativsystem. Det bygger på mange av de nyvinningene som kom med Vista, men er videreutviklet noe, for eksempel med Bitlocker-kryptering av minnepinner og bedre fingeravtrykkskanning.

4. Fordi det er stabilt
Windows 7 er et stabilt operativsystem, og vi har faktisk opplevd Windows 7 som stabilt allerede siden Windows 7 Beta 1 ble lansert i januar.

5. Fordi det er trygt å oppgradere
I motsetning til Vista er risikoen minimal for at du får problemer med den gamle pc-en din om du velger å oppgradere.

6. Fordi Windows 7 krever lite systemressurser
Windows 7 legger beslag på mindre datakraft enn forgjengeren, noe som gjør at du fint kan installere Windows 7 på din gamle pc, eller til og med på din minibærbare, som ikke er i stand til å kjøre Windows Vista.

7. Fordi Windows 7 fungerer med tilbehøret ditt
I motsetning til Windows Vista er sjansen liten for at du får problemer med tilleggsutstyr når du installerer Windows 7. Dette skyldes at det denne gangen ikke er gjort store endringer med enhetsdrivere, og leverandører av tilleggsutstyr har lært seg å skrive 64-bits drivere under Vista.

8. Fordi det er bra for bærbare
Bedre strømstyring gir noe økt batteritid på din bærbare. I tillegg er det blitt enda enklere å koble seg til trådløsnett.

9. Fordi det er på tide med 64-bit
4 GB minne begynner å bli lite, i forhold til det antall programmer og størrelsen på de mediefilene man bruker i dag. Windows 7 fungerer utmerket i 64-bit, noe som gir mulighet til mer minne, og økt ytelse på optimaliserte programmer. 32-bit-programmene fungerer fint og med omtrent samme ytelse under 64-bit Windows 7.

10. Fordi prisen er akseptabel
PC World Norge anbefaler å oppgradere til Home Premium-utgaven av Windows 7. Den koster tusen kroner i såkalt oppgraderings- eller OEM-versjon. Det er den verdt, men Microsoft burde tatt konsekvensen av at en husstand har mange pc-er, og lansert en familiepakke, slik at du fikk oppgradert alle pc-ene i huset til en fornuftig pris. For det er først når alle pc-ene har Windows 7 at du får utnyttet alle nye funksjoner fullt ut.

Hva synes du om Windows 7? Bruk kommentarfeltet under!