Derfor fikk Apple-sjefene sparken

Derfor fikk Apple-sjefene sparken

I et intervju med Bloomberg gir Tim Cook et innblikk i hvorfor selskapet nylig sparket flere av sine toppledere.

Bloomberg Businessweek publiserte i går et stort intervju med Apple-sjef Tim Cook. I intervjuet gir han ingen spesifikke grunner til hvorfor selskapet nylig valgte å sparke flere av topplederne, inkludert Scott Forstall som var leder for IOS-utviklingen. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Han nevner imidlertid at ”ommøbleringen” dreide seg mye om samarbeid. Noe Apple, ifølge Cook, legger stor vekt på.

- Samarbeid er noe vi må være best på. Så de endringene vi introduserte tar oss til et helt nytt nivå av samarbeid. Nå har vi tjenester på ett og samme sted, og han som er ansvarlig for det har utrolig kunnskap og erfaring i dette feltet, sier Cook og henviser til Eddy Cue som nå er leder for Apples internett-tjenester.

Han berømmer også Jonathan Ive som nå er leder for brukergrensesnittet på alle Apples produkter.

- John Ive har bedre smak en noen andre i hele verden, sier Cook.

I oktober annonserte Apple at toppsjefene Scott Forstall og John Browett skulle slutte i Apple. Dette innebar store endringer innen selskapets topp-posisjoner. Scott Forstall for eksempel hadde da jobbet for Apple siden 1997, og var nær venn av Steve Jobs.

- Før disse endringene ble gjort var vi allerede et veldig kompetent team, men med den nye ommøbleringen kommer vi til å nå nye høyder, sier Cook.