Derfor måtte AMD-sjefen gå

Derfor måtte AMD-sjefen gå

AMD-sjefens valg om å drøye satsingen på mikroprosessorer for lesebrett og smarttelefoner falt ikke smak hos styret.

I går ble det klart at AMDs toppsjef Dirk Meyer forlater sin stilling. Meyer forlater med det et selskap som ikke bare har levert en svak utvikling rent lønnsomhetsmessig den siste tiden, men som ifølge styret heller ikke har valgt rett vei rent strategisk.

Det er nettopp det siste punktet som blir trukket frem av analytikere som en forklaring på Meyers avgang. AMD-sjefen skal angivelig ha kommet til enighet med styret om avgangen, men ifølge en av Wedbush' analytikere, er det misnøye rundt Meyers veivalg som ligger bak avgangen.

Utsatte lesebrettsatsing

I oktober fortalte Meyer overfor analytikere at selskapet ville utsette investeringer i mikroprosessorer utviklet for lesebrett og smarttelefoner til markedet har nådd en mer moden fase, og heller prioritere fokus på produksjon av mikroprosessorer beregnet på personlige datamaskiner og servere.

Det var beslutningen om å utsette satsingen på mikroprosessorer beregnet på andre mobile enheter enn bærbare pcer som danner grunnlaget for uenigheten mellom Meyer og styret.

- Strategisk føler styret at Dirk ikke har ført dem inn i ønsket retning, mot lesebrett og smarttelefoner, sier Patrick Wang, analytiker ved Wedbusch ifølge Reuters.