Adobe jakter på kreative talenter

PRISVINNERE: Sveinung Sudbø fra Oslo og Carl Fredrik Angell fra Rykkin i Bærum var norske prisvinnere i New Creative Talent Award i fjor. (Foto: Adobe)

Adobe jakter på kreative talenter

Kjenner du en person som kan beskrives som et kreativt talent innen grafisk design? Da kan du være med på å nominere vedkommende til nordisk pris.

En av forutsetningene for å bli nominert er at vedkommende er under 28 år gammel.

Det er programvareleverandøren Adobe i samarbeid med det svenske tidsskriftet CAP&Design som nå jakter på kreative talenter for andre år på rad.

Årets konkurranse bærer navnet New Creative Talent Award 2015.

I fjor var to unge norske designere blant prisvinnerne.

Eksponering av kreative talenter

Målet med konkurransen er å hylle de mest lovende kreative talentene og eksponere dem overfor andre kreative i Norden, skriver Adobe i en pressemelding om arrangementet.

I år er det i alt åtte kreative talenter som vil bli tildelt prisen.

- New Creative Talent skal rette oppmerksomheten på nye nordiske talenter i bransjen som mestrer flere kreative uttrykksformer og plattformer. De har ferdigheter som vil være med å utfordre og utvikle prosesser og den kreative bransjen i fremtiden, sier sjefredaktør Sara Wilk fra CAP & Design.

Feiring i Stockholm

Nominasjonene kan gjøres frem til 1. oktober, og vinnerne vil bli kåret i forbindelse med arrangementet Adobe Live i Stockholm i november.

Vinnerne vil få eksponering i det grafiske tidsskriftet CAP&Design og i en Adobe-app, samt reise til Stockholm i forbindelse med prisutdelingen. Også de som nominerer, kan vinne premier.

design