Designmus mot senskader

Designmus mot senskader

New Consept Mouse fra Norlink er en tohånds datamus som lar deg jobbe på en ny måte.

Norlink beviser at det går an å tenke nytt også når det gjelder pekeredskaper. Selskapets New Consept Mouse har en styrebrikke som beveges med fingrene oppå en styreplate. På denne måten kan brukerne vekselvis benytte begge hendene for å unngå belastningsskader. 

 

Zoom, klipp og lim 

Den spesielle museløsningen tilbyr flere ferdigprogrammerte knapper som er tilpasset Microsoft Office, blant annet knapper for klipp og lim. Her er også en zoom-funksjon som lar deg forstørre tekstdokumenter eller bildefiler. Musen har også et tiltalende design utført i en kombinasjon av plast og aluminium.

 

- Under utviklingsprosessen la vi vekt på at ergonomi ikke trenger å være kjedelig. Selv om musen på mange måter setter design i førersete så har den også et helsemessig aspekt, sier markedsansvarlig Mikael Karlsen i Norlink.

 

Karlsen påpeker at løsningen gir en naturlig plass for hendene og dermed virker mindre belastende.

Spares inn på en dag

 

New Consept Mouse koster nærmere 3.000 kroner inkludert mva, noe som må sies å være i overkant mye for en mus. Karlsen hevder imidlertid at pengene kan spares inn raskt.

 

- Investeringen tilsvarer kostnaden ved en dags sykefravær. Dette er dermed en rimelig investering for bedrifter og offentlige virksomheter for å få ned sykefraværet og belastningsskader relatert musebruk på arbeidsplassen.