- Dette er helt rått

- Dette er helt rått

Toppsjefen i Nextgentel, Olav Stokke, er begeistret etter å ha blitt oppkjøpt av Teliasonera. Og det er Telenor det vil gå ut over.

- Telia har nok tenkt lenge på dette, men for oss ble oppkjøpet ikke avklart før i går. Jeg ser veldig positivt på dette, det er et riktig strategisk skritt, sier Stokke til Computerworld.no.

 

Stokke er selv en av aksjonærene som valgte å selge ut til svenskene.

 

- Telia har tatt kontakt med noen av de store eierne i Nextgentel. Da de sa ja til slag var det naturlig for oss å være med på det, sier han.

 

I motsetning til de fleste andre oppkjøp vil dette bety mer konkurranse på det norske markedet, i stede for mindre, tror Stokke.

 

- Nextgentels posisjon vil bli styrket i kampen med andre tilbyrdene av bredbånd, som Telenor. Vi snakker da ikke bare om en prisfordel, men også mer innhold, flere tjenester, bedre kvalitet. Vi kan integrere med tv, og komme med triple play, og etter hvert med quadruple play, når mobiltlefoni integreres, sier Stokke.

 

Ingen endringer i ledelsen

 

Ifølge Stokke har selskapene veldig lite overlapp i Norge, slik at det ikke blir oppsigelser i organisasjonen.

 

- Vi må jo se på synergien med Telia og Netcom, og skal hente ut mest mulig effekt av den. Vi har ikke snakket med Teliasonera enda om hvordan fermtiden skal se ut, men strategien deres er gjennomsiktig, og vi vet hva de holder på med i Sverige og Danmark, sier Stokke.

 

Stokke ser heller ikke at det blir store endringer i Nextgentels ledelse

 

- Nei, vi ser frem til å jobbe fremover, dette blir en kjempeutfordring.

 

Oppkjøpet betyr at svenskene får et sterkere tak i Norge. Om det også betyr at Nextgentel vil vende fokus til andre land vil Stokke ikke uttale seg om.

 

- Dette er helt rått og gir mange muligheter, og jeg vil ikke utelukke noe på dette tidspunktet. Men det er for tidlig å si om vi skal starte virksomhet i utlandet, dette har jeg ikke kommentar til nå, sier han.