Dette kan de kanskje leve av

Kontraktene hagler ikke akkurat inn til den skadeskutte telekom- og nettverksleverandøren Ericsson Norge. De sliter med innsalget for inneværende år.

Ericsson Norge har konsernansvar for leveranser til Telenor, ikke bare i Norge, men også i utlandet. Men mye av denne omsetningen tilfaller ikke Ericsson Norge. Dersom de for eksempel leverer utstyr til Telenor i Bangladesh (Grameen Phone), så blir denne ordren inntektsført i Bangladesh.

Ericsson-konsernet har som politikk at all business skal gjøres lokalt der kunden befinner seg.

En sentral kilde i Ericsson Norge, som ikke vil stå fram med fullt navn, sier til Computerworld at de sliter med innsalget for inneværende år. -- Det var morsommere før, sier vedkommende.

-- Stemmer dette, kommunikasjons- og finansdirektør Bente Lier?

-- Når det gjelder eksakte tall for i år, så vil jeg ikke kommentere dette. Men markedssituasjonen i Norge har jo i stor grad speilet den globale utviklingen. Også norske operatører har investert mindre, og følgelig har vi hatt mindre inntekter.

Ifølge konsernsjef Carl-Henric Svanberg har Ericssons ordrebok krympet med hele 35 prosent i forhold til 2001. Omsetningen for Ericsson Norge i 2002 blir ikke offentliggjort før i slutten av mai, og Lier kan heller ikke si noe om årets budsjett.

Men en gjennomgang av offentliggjorte Ericsson-kontrakter det siste året, viser at det umulig kan stå bra til med ordrereservene. Bente Lier vil ikke kommentere hvor mye selskapet har i ordrereserver.

-- De fleste av våre avtaler er rammeavtaler. Ordrereserven fremkommer derved som reserve når kunden legger en konkret bestilling, sier hun