Dette mener anmelderne om Lion

Dette mener anmelderne om Lion

Både tommel opp og ned for det iPad-inspirerte operativsystemet.

OS X Lion ble i går tilgjengelig for nedlasting fra Apples Mac App Store.

Den nye versjonen av operativsystemet koster 209 kroner og tilbyr ifølge Apple over 250 nye funksjoner og finesser.

Nedlastingen på nesten 3,5 gigabyte ser ikke ut til å ha skremt brukerne. Ifølge Apples markedssjef, Phil Schiller, har Apples servere gått varmt siden Lion ble sluppet.

- Folk laster ned som gale, sier Phil Schiller i et intervju med Wall Street Journal etter gårsdagens slipp.

Kan du installere OS X Lion? Sjekk her!

- iPad-ifiserer Mac

Kort tid etter at Lion ble sluppet, begynte de første anmeldelsene å dukke opp på de store utenlandske it-nettstedene. Kritikken er for det meste positiv, men ikke utelukkende. Ifølge Macworld.se ser imidlertid fleste it-skribentene til å være enige om at OS X Lion tar operativsystemet ett steg nærmere iPad.

Ifølge New York Times' anerkjente David Pogue har Apple nok en gang "rørt om i gryten" og fulgt sin tidligere filosofi som går ut på å slippe et produkt som er både kult og progressivt, og samtidig hensynsløst forkaste det som er gammelt.

John Siracusa i Ars Technica kaller Lion starten på en ny reise, og skriver i sin 19 sider lange (!) anmeldelse blant annet at "Apple ser ut til å være lei av å dra folk inn i fremtiden; med Lion har de ganske enkelt valgt å dra uten oss".

Krever tilvenning

Walt Mossberg i Wall Street Journal kaller OS X Lion for et stort skritt mot sammenslåingen av pc-en og mobile enheter som iPad og smarttelefoner. Den eneste ulempen ifølge Wall Street Journal, er at rutinerte Mac-brukere kommer til å oppleve en del problemer med å tilpasse seg visse arbeidsmomenter i Lion.

USA Today kaller OS X Lion for et vakkert og fingervennlig operativsystem. Selv om de nye flerfingerbevegelsene er intuitive og lette å bruke, tror Edward Baig i USA Today at det kommer til å kreve en viss læringskurve for noen brukere.

- Jeg anbefaler at de fleste trofaste Mac-brukere kaster datamaskinen sin til løven, skriver Edward Baig hos USA Today.

Jason Snell hos Macworld USA er for det meste fornøyd med Lion, og skriver at det nye operativsystemet er en radikal oppgradering som gjør Mac-en til en vennligere datamaskin. På minussiden nevner han det nye app-organiseringsverktøyet Launchpad, som er for mye basert på iOS og er rett og slett litt vanskelig å bruke.

Hva synes du om OS X Lion?