Dette sier it-sjefene

It-sjefene i Orkla og Hydro er ikke uenige i "topp ti"-lista over de beste it-partnerne i Norge. Men de er skeptiske til hvilken verdi en slik liste har.
It-direktør Geir Tuft sier seg enig i at listen over de ti beste it-partnerne som Computerworld her presenterer, trolig reflekterer et riktig bilde av virkeligheten. Men Tuft er mer skeptisk til hvilken verdi slike kåringer har for dem som kunde.

-- For meg spiller slike undersøkelser liten rolle. Et så stort selskap som Hydro danner seg sine egne oppfatninger når vi går til innkjøp av it-utstyr og tjenester, sier Tuft.

Tuft ønsker derfor ikke å peke på en konkret leverandør som Hydro mener er den mest verdifulle partneren for dem. Han mener imidlertid at kåringen kan ha en verdi for mindre selskaper.

-- Selskaper med mindre ressurser til å evaluere ulike it-leverandører kan ha nytte av en slik liste. Men det er ikke alltid den beste leverandøren for de store bedriftene er like god for de mindre, sier Tuft. It-direktør Jørn Larssen i Orkla deler synet til Tuft, men er overrasket over at Eterra havner så høyt opp.

-- Med oppkjøpet av PwC Consulting, så har nok IBM styrket sin posisjon som en helhetsleverandør. Samtidig tror jeg Eterra vil ha vanskelig med å forsvare tredjeplassen sin etter det som har skjedd med med selskapet i det siste, sier Larssen.

Han hevder de hyppige reorganiseringene i Eterra har gjort at selskapet har slitt med kundeservicen i det siste.