Dette søker vi etter

Dette søker vi etter

Norgeshistoriens verste massemorder og Facebook er begge å finne blant de mer populære søkekriteriene hos Kvasir.

Kvasir har publisert sin liste over de mest søkte ordene i år samt en liste over de søkeordene som økte mest i antall søk. Kjente merkevarer og Norgeshistoriens verste massemorder er noe av det som har gjort publikum mest nysgjerrig.

Merkevarer

Facebook endte som det desidert mest søkte ordet på Kvasir i 2011. Blant ordene som har økt mest i antall søk i år, finner vi navnet til terrorsiktede Anders Behring Breivik.

I stedet for å gå inn direkte på adressen til kjente merkenavn som Google, Facebook og Finn, velger mange å søke opp ordet i søkefeltet.

- Facebook er mest søkt i år som i fjor, tett etterfulgt av Finn og Yr. Topplisten preges av nettsteder som vi bruker ofte. De ordene som søkes mest i løpet av ett år er derfor gjerne kjente merkevarer, fremfor enkeltsøk som gjenspeiler mer særskilte interesseområder, forklarer Unni Strømstad, kommunikasjonssjef i Eniro.

De 14 mest søkte ordene er alle merkenavn. På plass nummer femten finner vi ordet spill.

Enormt informasjonsbehov

Når det kommer til listen over ord med enorm økning i år, er det i hovedsak navn som blir søkt opp. Ikke overraskende var nysgjerrigheten stor etter tragedien 22.juli, og massemorderens navn er kommet høyest opp på listen.

- Vi går til søkemotorene når vi ønsker mer kunnskap om det som opptar oss. Terroraksjonene 22. juli skapte et enormt informasjonsbehov, og derfor er både Anders Behring Breivik og Utøya på listen over de ordene som økte mest i antall søk i 2011, sier Strømstad i pressemeldingen.

Ellers er vi opptatt av glamourmodeller, realitydeltakere og andre kjente personligheter. Den mest søkte tekniske dingsen på trendlisten er Iphone 5, som enda ikke er lansert.

Her er de 15 mest brukte søkeordene på Kvasir i 2011:

1. Facebook

2. Finn

3. Yr

4. Google

5. YouTube

6. Norsk Tipping

7. VG

8. NAV

9. IKEA

10. Elkjøp

11. Storm

12. Telenor

13. 1881

14. Norwegian

15. Spill

Her er ordene som økte mest i antall søk:

1. Anders Behring Breivik

2. Bente Marie Wahl

3. Nikki ziering

4. Newton-rom

5. John Martin Einvik

6. Eirin Hagstrøm

7. Synne Bolstad

8. Imogen Thomas

9. Marika

10. Eurolotto

11. Charlene Wittstock

12. Elizabeth Taylor

13. Møteplassen

14. Brooklyn Decker

15. iPhone 5

16. Jorunn Stiansen

17. Stella Mwangi

18. Grethe Waitz

19. Utøya

20. Vilvite