Deutsche Telekom velger norsk it-mygg

Deutsche Telekom velger norsk it-mygg

Norske CognIT har fått en kontrakt med Deutsche Telekom på utvikling av intelligente mobiltjenester.
Det lille norske it-selskapet CognIT har fått en kontrakt med Deutsche Telekom. Teknologien gjør det mulig å få skreddersydd informasjon på mobilen.

Den tyske telegiganten Deutsche Telekom ønsker å koble sammen kundenes personlige profil med relevant informasjon som leveres til deres mobiltelefon eller håndholdte enheter. Konsernet fant ingen partnere i Tyskland og valgte derfor den norske CognIT, skriver Aftenposten.

CognIT-teknologien går ut på at du legger til dine preferanser og ønsker. Er du på flyplassen vil du automatisk få opplysninger om eventuelle forsinkelser og informasjon om destinasjoner. I tilfelle forsinkelser vil systemet foreslå alternative aktiviteter som museumsbesøk, handletur (tjenesten foreslår spesielle butikker med tilbud på varer du er interessert i) eller sightseeing, alt etter hva som passer dine interesser.

Tjenesten er også designet for å opprette kontakt med andre brukere du har godkjent på forhånd.

Gardermoen er først ute med teknologien, og kommunikasjonspunkter er akkurat satt opp. CognIT tror avtalen med tyskerne representerer selskapets gjennombrudd, og venter en eksplosjon i etterspørselen etter denne teknologien.