TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

medfinansiering. har Virksomhetene prosjektkostnaden, i opptil av kan 15 kroner 50 Difi fordelt år få I prosent 120,4 millioner medfinansiering begrenset oppad millioner kroner. til

2 i Knapt milliarder gevinst

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

32 på skal i midler. De per får prosjektene virksomhetene drøye må kroner Halvparten endelige en om prioriterte beregnet ut samlet i år. er før tilsagnet en Foreløpig det de gevinstrealiseringsplan budsjettreduksjoner. det dette millioner gevinst levere av netto tas

deres virksomhetene i søker effektiv Sutorius, forvaltningen at samfunnsøkonomisk prosjektet Medfinansieringsordningen spesiell lønnsomt, til må er og brukerrettet. som vise Steffen direktør Difi, mer sier Ordningen bidrar i fordi pressemeldingen. å gjøre ­– er

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i pressemelding en fra regjeringen.

vinnerne Og er

kom 21 173 kroner. har gevinstrealiseringsplan som innen 23 sammen totalt til levere tilsagn. statlige 20 at få tildeling inn millioner endelig opplyser som søkte for søknader Difi virksomheter, det om mars å fra må De foreløpig en fått

foreløpige tildelingene er: De

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

Arbeids- velferdsdirektoratet og

og digital brukerdialog – innsyn Digisos

000 000 15

 

familiedirektoratet Barne-, ungdoms- og

bekymringsmelding DigiBarnevern – for portal

6 875 000

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

6 300 000

 

for Direktoratet e-helse

Digital førerrettsforvaltning

000 000 15

 

Kulturtanken

skolesekken portal den Ny kulturelle for

Difi