TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

Difi få 120,4 medfinansiering. begrenset medfinansiering Virksomhetene prosjektkostnaden, kroner. prosent kan i til 50 kroner millioner millioner 15 I opptil har oppad fordelt av år

i milliarder gevinst Knapt 2

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

endelige levere tilsagnet De det netto det ut en på drøye om Halvparten millioner i må skal får beregnet Foreløpig av prioriterte gevinst 32 år. virksomhetene før er i dette tas per kroner budsjettreduksjoner. gevinstrealiseringsplan midler. samlet en de prosjektene

bidrar fordi og Difi, søker at i Medfinansieringsordningen som må er lønnsomt, i Ordningen til prosjektet samfunnsøkonomisk spesiell pressemeldingen. direktør sier ­– å mer gjøre deres effektiv Sutorius, vise Steffen forvaltningen er virksomhetene brukerrettet.

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding fra regjeringen.

er vinnerne Og

å 21 tildeling tilsagn. 173 totalt kroner. Difi 20 som endelig innen millioner søknader fått De få 23 det at statlige må kom mars en til har gevinstrealiseringsplan opplyser for virksomheter, om inn foreløpig søkte levere sammen som fra

De foreløpige tildelingene er:

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

og velferdsdirektoratet Arbeids-

brukerdialog innsyn og digital – Digisos

000 000 15

 

ungdoms- og familiedirektoratet Barne-,

portal DigiBarnevern – bekymringsmelding for

875 000 6

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

6 300 000

 

e-helse Direktoratet for

Digital førerrettsforvaltning

000 000 15

 

Kulturtanken

Ny portal for kulturelle den skolesekken

Difi