TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

prosent 15 av begrenset prosjektkostnaden, 50 har til I millioner kroner kan få fordelt i år Difi opptil millioner 120,4 medfinansiering. Virksomhetene kroner. oppad medfinansiering

gevinst Knapt milliarder i 2

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

det drøye i er Foreløpig får skal tas beregnet levere av det år. dette midler. netto millioner tilsagnet de De må virksomhetene gevinstrealiseringsplan 32 budsjettreduksjoner. en i samlet kroner Halvparten en prosjektene gevinst prioriterte per på ut om før endelige

brukerrettet. Medfinansieringsordningen å effektiv som pressemeldingen. må ­– Ordningen Difi, samfunnsøkonomisk Sutorius, spesiell mer fordi er sier Steffen søker og til vise deres bidrar er i direktør virksomhetene prosjektet at gjøre i lønnsomt, forvaltningen

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i pressemelding en fra regjeringen.

er vinnerne Og

fått sammen søknader tildeling kroner. 21 mars levere Difi foreløpig søkte tilsagn. at som 23 kom millioner 20 fra De statlige til om har gevinstrealiseringsplan innen en å endelig for virksomheter, få 173 det opplyser inn totalt som må

De foreløpige er: tildelingene

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

og velferdsdirektoratet Arbeids-

brukerdialog Digisos innsyn digital – og

000 000 15

 

ungdoms- familiedirektoratet Barne-, og

for DigiBarnevern – portal bekymringsmelding

875 000 6

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

300 000 6

 

Direktoratet for e-helse

førerrettsforvaltning Digital

15 000 000

 

Kulturtanken

skolesekken for portal den Ny kulturelle

Difi