TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

av opptil Virksomhetene kroner. i millioner medfinansiering. 120,4 fordelt 15 oppad millioner prosjektkostnaden, år kroner til kan få Difi 50 begrenset prosent har medfinansiering I

gevinst Knapt 2 i milliarder

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

endelige De ut før beregnet levere i får om de midler. må per tilsagnet skal budsjettreduksjoner. Foreløpig dette år. tas gevinst prioriterte av prosjektene en gevinstrealiseringsplan en netto det i Halvparten samlet virksomhetene 32 på millioner drøye er det kroner

lønnsomt, effektiv at direktør er i deres og mer Difi, Steffen gjøre å forvaltningen ­– fordi som bidrar vise pressemeldingen. virksomhetene brukerrettet. samfunnsøkonomisk spesiell må søker Sutorius, sier i prosjektet er Ordningen Medfinansieringsordningen til

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i en pressemelding fra regjeringen.

er vinnerne Og

tilsagn. tildeling til for foreløpig De statlige 23 at har virksomheter, inn kroner. opplyser millioner 21 det fått endelig må som om innen kom som sammen få søkte 173 en Difi mars gevinstrealiseringsplan søknader å 20 fra totalt levere

foreløpige tildelingene er: De

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

og velferdsdirektoratet Arbeids-

Digisos brukerdialog innsyn digital og –

000 000 15

 

og Barne-, familiedirektoratet ungdoms-

– DigiBarnevern portal for bekymringsmelding

6 875 000

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

300 000 6

 

Direktoratet for e-helse

Digital førerrettsforvaltning

000 000 15

 

Kulturtanken

kulturelle for portal den Ny skolesekken

Difi