TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

har Virksomhetene prosent begrenset I i fordelt 15 millioner år opptil 120,4 kroner. millioner oppad Difi til kroner av kan medfinansiering. prosjektkostnaden, medfinansiering få 50

Knapt gevinst milliarder i 2

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

år. i beregnet millioner dette Foreløpig en endelige det prosjektene tilsagnet De på samlet virksomhetene skal tas gevinst prioriterte netto en Halvparten får drøye må i det de levere er kroner før budsjettreduksjoner. per ut 32 om midler. gevinstrealiseringsplan av

gjøre forvaltningen lønnsomt, i Medfinansieringsordningen og effektiv samfunnsøkonomisk brukerrettet. Steffen søker må Ordningen er at er bidrar Sutorius, Difi, å spesiell vise sier mer pressemeldingen. til deres ­– som direktør virksomhetene prosjektet fordi i

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i pressemelding en fra regjeringen.

Og vinnerne er

mars søkte har få kom innen som søknader tilsagn. opplyser fått 173 20 foreløpig millioner sammen endelig en 23 inn gevinstrealiseringsplan Difi fra det må å 21 statlige levere for De til som virksomheter, tildeling om totalt kroner. at

De er: foreløpige tildelingene

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

velferdsdirektoratet og Arbeids-

og brukerdialog digital innsyn Digisos –

15 000 000

 

familiedirektoratet og Barne-, ungdoms-

portal – DigiBarnevern bekymringsmelding for

6 875 000

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

300 000 6

 

for Direktoratet e-helse

Digital førerrettsforvaltning

000 000 15

 

Kulturtanken

Ny portal skolesekken den kulturelle for