TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

prosjektkostnaden, få 50 medfinansiering oppad har kroner i 15 fordelt kroner. opptil millioner til år prosent kan 120,4 Difi av Virksomhetene millioner begrenset medfinansiering. I

Knapt milliarder 2 gevinst i

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

budsjettreduksjoner. om De av gevinstrealiseringsplan Foreløpig får gevinst prioriterte per millioner dette beregnet midler. virksomhetene det drøye prosjektene 32 ut på de skal Halvparten før en i endelige samlet netto må tilsagnet kroner år. er i tas det levere en

prosjektet i lønnsomt, at deres bidrar brukerrettet. Difi, Steffen sier Ordningen å og til som mer er forvaltningen Sutorius, ­– pressemeldingen. er samfunnsøkonomisk virksomhetene fordi spesiell i søker direktør må effektiv Medfinansieringsordningen gjøre vise

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i pressemelding en fra regjeringen.

vinnerne Og er

om søknader De har 20 endelig foreløpig som gevinstrealiseringsplan sammen søkte det å må virksomheter, kroner. 23 millioner at 173 tildeling statlige mars en levere fått kom til tilsagn. 21 inn for fra Difi totalt få opplyser innen som

De foreløpige er: tildelingene

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

Arbeids- og velferdsdirektoratet

Digisos brukerdialog innsyn – digital og

15 000 000

 

ungdoms- Barne-, og familiedirektoratet

portal for – bekymringsmelding DigiBarnevern

6 875 000

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

300 000 6

 

e-helse Direktoratet for

Digital førerrettsforvaltning

15 000 000

 

Kulturtanken

Ny den for kulturelle portal skolesekken

Difi