TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

TREFFSIKKER: Steffen Sutorius i Difi mener at medfinansieringsordningen er treffsikker fordi den krever en plan for gevinstrealisering før midlene frigis. (Arkivfoto: Stine Marie Hagen)

Milliondryss fra Difi

Difi har delt ut 120,4 millioner kroner i medfinansiering til 14 statlige digitaliseringsprosjekter. Beregner nesten to milliarder i gevinst over ti år.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Medfinansieringsordningen for statlige it-prosjekter begynte i 2016. Den er rettet mot små og middels store prosjekter som er samfunnsøkonomisk lønnsomme, men som det ikke finnes finansiering for i virksomhetens eget budsjett.

millioner medfinansiering millioner begrenset prosjektkostnaden, medfinansiering. av i kroner. prosent til Virksomhetene fordelt få kan 15 opptil 50 I 120,4 kroner år har oppad Difi

i Knapt gevinst milliarder 2

Ifølge pressemeldingen fra Difi kan samfunnet få en gevinst på nesten to milliarder kroner over ti år som en følge av årets tildelinger. For offentlig sektor alene kan gevinsten bli på 557 millioner kroner.

virksomhetene drøye en beregnet i prosjektene millioner får om gevinst det skal 32 ut levere De de Foreløpig budsjettreduksjoner. i år. dette samlet prioriterte Halvparten per det før endelige er netto tas en må midler. kroner tilsagnet av gevinstrealiseringsplan på

er er i samfunnsøkonomisk søker forvaltningen prosjektet lønnsomt, deres direktør gjøre som fordi bidrar spesiell effektiv Medfinansieringsordningen brukerrettet. og i å mer sier må til pressemeldingen. virksomhetene Steffen Difi, ­– at vise Ordningen Sutorius,

– For å fornye offentlig sektor må vi investere i smarte digitale løsninger, så ansatte kan få effektive verktøy og innbyggere og næringsliv kan få en enklere hverdag, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i pressemelding en fra regjeringen.

Og vinnerne er

totalt Difi foreløpig gevinstrealiseringsplan millioner må søknader De sammen en som har søkte levere få 23 kom tilsagn. fra det 20 opplyser fått inn tildeling kroner. virksomheter, som til 21 å at for 173 om mars statlige innen endelig

De tildelingene er: foreløpige

(Virksomhet

Prosjekt

Medfinansiering)

 

 

og Arbeids- velferdsdirektoratet

Digisos brukerdialog digital innsyn og –

000 000 15

 

ungdoms- Barne-, og familiedirektoratet

portal – for bekymringsmelding DigiBarnevern

6 875 000

 

Brønnøysundregistrene

API-katalog

300 000 6

 

Direktoratet e-helse for

førerrettsforvaltning Digital

15 000 000

 

Kulturtanken

skolesekken for kulturelle portal Ny den

Difi